Mentesítő járatokat indít a Wizz Air Budapest és London közt

    Miután a London-Luton repülőtér kifutópályáinak használata ismét biztonságossá vált, a Wizz Air szerdán délután mentesítő járatot indít Budapestről a megnyitott repülőtérre, ahonnan a gép a Londonban rekedt utasokkal még szerdán vissza is tér Budapestre – közölte a légitársaság az MTI-vel.

    A Wizz Air felidézte: július 18-án az Egyesült Királyságot sújtó extrém időjárási viszonyok miatt összesen öt magyar érintettségű járatát volt kénytelen törölni. A szokatlan meleg miatt a London-Luton repülőtér kifutópályái alkalmatlanná váltak a le- és felszállásra, így az utasok biztonsága érdekében a repteret lezárták a légiforgalom elől.


    A közlemény szerint a légitársaság a járattörlések után megkezdte a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését. Mivel az extrém időjárás más légitársaságok járatait is érintette, tájékoztatták az utasokat, hogy ha tudnak saját maguknak szállást foglalni, az ezzel járó extra költségeket – szállás, reptéri transzfer – a Wizz Air utólag megtéríti számukra.


    Ezen felül a légitársaság utasainak többféle lehetőséget is felkínált, beleértve a Wizz Air alternatív járataira átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120 százalékos jóváírását az utas WIZZ számláján – közölték.


    Bár a járatok törlése a légitársaság hibáján kívül történt, a Wizz Air az utasok hazajutásának megszervezésében is segítséget nyújtott, a reptér megnyitása után megkezdte a hazaindulás megszervezését, megvizsgálva minden lehetséges megoldást – olvasható a közleményben.