A Chevrolet elárverez egy Corvette NFT-t

A Chevrolet a legújabb olyan autógyártó cég, amely a nem helyettesíthető token kocsira váltott, de kissé más megközelítést alkalmaz.

A Chevy bejelentette, hogy elárverez egy Corvette-témájú NFT-t, de a nyertes licitáló nem csak a blokkláncra kerül, hanem a valódi sportautót is megkapja, amelyet a műalkotás ihletett.

Az NFT-t, amely egy lime zöld Corvette Z06-ot ábrázol, amint egy cyberpunk tájon szaggat át, Nick Sullo művész készítette.

A közelgő aukción Sullo NFT-jét egy egyedi festésű, 2023-as Corvette Z06-ossal párosítják a művészetnek megfelelő színben.

Ez lesz az első olyan Corvette, amely szívó, 5,5 literes V-8-as középmotorral rendelkezik, amely közvetlenül a vezető mögött található. A Z06 gyártása várhatóan 2022 nyarán indul, és 2023-as modellként kerül forgalomba.

A nyertes pályázó nem csak az xsullo NFT-jét kapja meg, hanem a „Minted Green” Corvette-t is, amely az egyetlen ilyen színűre festett autó lesz.

A Chevy megígérte, hogy nem alkalmazza a Minted Green színt egyetlen más sorozatban gyártott Z06-on sem.

Az aukciót június 20-24-én tartják, és az ajánlatokat csak Ethereumban fogadják el. (A legtöbb NFT-t Ethereummal vásárolják.)

Chevy szerint a teljes bevételt a DonorsChoose oktatási jótékonysági szervezet kapja majd.

Az NFT aukcióra a kriptovaluták rendkívüli volatilitása idején kerül sor. Az árak zuhannak, az NFT-értékekkel együtt.

Az Ethereum 64 százalékot esett április 1-je óta, míg a legtöbbet dicsért NFT-k minimális ára – a legalacsonyabb a piacon – több mint 70 százalékot esett.

Válaszul néhány kriptovaluta-cég visszalép. A Coinbase bejelentette, hogy elbocsátja a munkaerő 18 százalékát.

Megszaporodtak a csalások is, és egyes vásárlók beleestek az NFT-ik kilopását célzó adathalász kísérletekbe. A blokklánc és a Web3 decentralizált jellegének köszönhetően pedig az áldozatoknak kevés jogorvoslati lehetőségük marad az ilyen helyzetekben.

De úgy tűnik, Chevyt nem tántorítják el ezek a piaci ingadozások.

A Chevy elárverez egy Corvette NFT-t, és a nyertes licitáló megkapja az autót is