Targoncával akadályozta meg autója ellopását egy ausztrál férfi

    Targoncával emelte magasba tolvajostul az autóját egy ausztrál férfi, hogy megakadályozza a lopást – írta a BBC hírportálja csütörtökön.

    Egy nő tört be egy házba a Brisbane-től nyugatra lévő Logan településen. Zuhanyozott és átöltözött, mielőtt megkísérelte volna ellopni a tulajdonos autóját.


    Már indult volna a kocsival, amikor Brendan Mills és családja hazaérkezett.


    “Olyan gyorsan történt minden” – mesélte Mills a Sunrise című helyi reggeli műsorban.


    Látta, ahogy becsapódik az autója ajtaja és a jármű gurulni kezd, ekkor lépett akcióba. “Többször kértem a tolvajt, hogy szálljon ki a kocsiból, itthon vagyunk, lebukott, vége. De nem akart kiszállni” – magyarázta.


    “Azt mondtam, rendben, te akartad, van más megoldás is” – tette hozzá.


    Mills autókkal dolgozik, targoncát is tart otthon. Azt gondolta, egyedül azzal tudja megakadályozni, hogy a nő elhajtson a kocsijával.


    “Ott állt a családom és nézett, tehát túl nagy őrültséget nem csinálhattam. Óriási adrenalinlöketet éreztem, gondolatok tömege szaladt át az agyamon… eszembe jutott, ott a targoncám, miért ne?” – folytatta.


    Amikor megérkezett a rendőrség, az autót még mindig a targonca villái tartották a levegőben. Lassan leengedték, a nőt letartóztatták. Betöréssel és jármű jogtalan eltulajdonításával vádolták meg.