Több mint 1 milliós utas volt májusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

    Megdőlt a járvány utáni csúcs, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren több mint 1 milliós utast szolgáltak ki májusban – közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kedden az MTI-vel.  

    A havi utasforgalom 1130 százalékos, az idei első 5 hónapban kezelt 84 ezer tonnányi légi áru 17 százalékos emelkedés 2021 azonos időszakához képest. A májusi teherforgalom meghaladta a 15 millió tonnát. Az utasok közül a legtöbben Londonba, Párizsba, Tel-Avivba, Amsterdamba, Frankfurtba utaztak, de rendkívül népszerű úti cél volt Barcelona és München is – írták.


    Júniusban több újítást vezettek be, érvényes beszállókártyával például a Wizzair, az Air France-KLM, a Norwegian és az Aegean légitársaságok utasai a budapesti Kálvin téren poggyászfeladót vehetnek igénybe.


    Több új járat is indult, így ettől a hónaptól el lehet repülni Budapestről Törökország harmadik legnagyobb városába, Izmirbe, New York pedig ugyancsak közvetlenül érhető el ismét a magyar fővárosból.


    A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről jelenleg 114 város 125 légi kikötőjébe lehet utazni 34 légitársaság kínálatában – tették hozzá.