Szopóállarcot fel! Így változik ideiglenesen a budai alsó rakpart forgalmi rendje a Lánchíd felújítása miatt

A Lánchíd korszerűsítési munkáinak következő lépéseként a híd stabilitása szempontjából kulcsfontosságú szerkezeti elemek rekonstrukciójára kerül sor az átkelő budai hídfőjénél. A munkák miatt június 20-tól augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől. A pesti alsó rakparton ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

Zökkenőmentesen folyik, és hamarosan újabb szakaszába lép a Lánchíd felújítása. A budai hídfőnél a kivitelező szakemberei átépítik a partközeli – a rakparti forgalom mellett eddig hozzáférhetetlen – szerkezeti részeket, illetve kijavítják az acélszerkezeten lévő hibákat. Csak ezután tudják ezen a szakaszon is a helyükre emelni és beépíteni a régi vasbetont váltó új acél útpályát, valamint a járdát alkotó acélelemeket. Emellett kicserélik a magasságkorlátozást figyelmen kívül hagyó járművek miatt korábban megsérült szélrácsokat, végül elvégzik a korrózióvédelmi munkákat is.

Ehhez át kell építeni és munkaszintre süllyeszteni a felújításhoz használt állványzatot a rakparti útpálya felett, így június 20-tól augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a budai alsó rakpartot a Halász utca és a Döbrentei tér között. Erre azért van szükség, mert az útpálya fölé eső szerkezeti munkákhoz szükséges munkatér a közúti űrszelvénybe lóg, így az állványzat alatt nem férnek el >>>