Beteg világ, beteg emberek… Gyalogosok közé hajtott egy jármű Berlinben

Gyalogosok közé hajtott egy autó szerdán Berlinben, egy ember meghalt, legkevesebb tizennégyen megsérültek.

    Az eset a német főváros nyugati részének központjában történt, egy bevásárlónegyedben, délelőtt 10:30 körül.


    Thilo Cablitz rendőrségi szóvivő a helyszínen tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a sérültek közül négyen súlyos állapotban kerültek kórházba.


    A gázoló egy férfi, aki Renault Clio típusú kisautójával a Kurfürstendammról érkezve nagyjából a Vilmos császár emléktemplommal szemben felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, és nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.


    A gázolót a helyszínen őrizetbe vették, kihallgatják. Egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy szándékos gázolás – mondta a szóvivő.


     A környéket lezárták. A mentésben és a helyszínelésben nagyjából 60 mentő és 130 rendőr vesz részt.


    Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a nagykövetség munkatársai már kapcsolatban vannak a rendőrséggel, egyelőre nincs információjuk arról, hogy lenne magyar érintettje a gázolásnak.


    Az eset a Breitscheid tér közvetlen közelében történt, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista a tömegbe hajtott egy lopott kamionnal, halálra gázolva 11 embert.