A repülőtér beköltözött a Minipoliszba

Repülőtér nyílt Budapest belvárosában – 120 négyzetméteres repülőtéri játékteret nyitott a Budapest Airport a Király utcai Minipoliszban. Május utolsó napjától a gyerekek repülőtéri dolgozóként is kipróbálhatják magukat a minivárosban, ahol a repülőtéri környezet egy duty free üzlettel is kiegészül, teljessé téve a repülős utazások élményének átadását.

Május 31-én megnyílt a Budapest Airport 120 m2-es játékterülete a Király utcai Minipoliszban. A MiniPolisz egy varázslatos gyerekváros Budapest szívében. Ebben a minivilágban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és bármelyik gyermekből lehet bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, autószerelő, és most már repülőtéri dolgozó is.

A megnyitó napján a Budapest Airport, a Heinemann Duty Free Budapest és a Minipolisz szeretett volna egy felejthetetlen repülőtéri élményt adni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezért a megnyitón részt vettek a repülőtér környéki kerületekről, településekről érkező óvodai, iskolai csoportok, illetve a XVIII. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthon lakói is.

A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy jelen legyen az emberek életében, és hogy folyamatosan informálja őket a repülőtéri szabályokról, folyamatokról, a légikikötő működéséről és tevékenységeiről. A vállalat társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiájának egyik legfontosabb pillére az edukáció, amely a társadalom szemléletformálását, tudatosítását és tájékoztatását tűzte ki célul a repülőteret érintő témákban. A Minipoliszban található stand remek lehetőség kínál arra, hogy a gyerekek már kisgyermekkorban megismerjék a repülőtér-üzemeltető működését, és játékos módon megtanulják az utazási szabályokat.

A mini repülőtér állomásain az 5-10 év közötti gyerekek interaktív módon, játszva tanulhatnak különböző repülőtéri folyamatokról, munkakörökről. A három fő repülőtéri állomás – utasfelvétel (check-in), utasbiztonsági ellenőrzés, váró és beszállítókapu – a Heinemann Duty Free Budapest jóvoltából egy mini duty free üzlettel egészül ki, amely teljessé teszi a repülőtéri élményt a gyermekeknek.

„Fontosnak tartjuk, hogy a jövő generációja már kisgyermekkorban megismerkedjen a repülőtér-üzemeltető működésével, az utazási szabályokkal, mindezt játékos keretek között. A Minipoliszban található stand kiváló lehetőséget nyújt a gyerekek számára, hogy majd felnőve utasként vagy akár munkatársként szívesen érkezzenek a repülőtérre. Szeretnénk, ha minden gyermek és az őket kísérő szülők, pedagógusok megtapasztalnák a repülőtér varázslatos világát. Örülünk, hogy a Heinemann Duty Free Budapest jóvoltából egy mini duty free üzlettel kiegészülve teljes repülőtéri élményt tudunk biztosítani a Minipoliszba látogatóknak”- osztotta meg gondolatait Valentínyi Katalin, a Budapest Airport vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója.

„Az utazás világa, ismeretlen tájak felfedezése és különböző kultúrák megismerése kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas kalandot jelent. A Gebr. Heinemann egy olyan családi kézben lévő globális vállalkozás, amelynek küldetése, hogy az utazásra fordított időt értékes idővé varázsolja az üzleteinkbe betérő utasok számára. Hiszen a gyermekek számára a felejthetetlen élmények sora a repülőtéren kezdődik, és örömüket azokkal oszthatják meg, akiket a legjobban szeretnek. Pont így gondolunk a Minipolisszal és a Budapest Airporttal történő együttműködésünkre is, amely lehetőséget ad minden korosztály számára, hogy belefeledkezve a játékba a föld legtávolabbi pontjaira is eljusson képzeletben”- emelte ki Jankovich Ildikó, a Magyar Duty Free Kft. ügyvezető igazgatója.

„Újabb mérföldkő a MiniPolisz életében a Mini Reptér! Mindig nagy megtiszteltetés számunkra, ha új partnert üdvözölhetünk a MiniPolisz „fedélzetén”, mert visszaigazolja több mint 10 éves munkánkat. Küldetésünk, hogy a családok a közös játék során sok új információhoz és élményhez jussanak, amit majd a való életben hasznosíthatnak! A játszva tanulás az utazási élmények kapcsán is nagyon jól működő folyamat. A BUD és a Heinemann Duty Free érkezése kapcsán a MiniPolisz területe is bővült,

az újonnan nyitott 120 m2-es területen a repülőréti élményeken túl a legkisebb családtagokat Babasarokkal várjuk.”-foglalta össze Máté Xénia, a MiniPolisz tulajdonosa.