Golyóálló Aston Martin Vantage elektromos sokkoló kilincsekkel komoly James Bond hangulatot kölcsönöz

Mindig is olyan akartál lenni, mint James Bond? Nos, hála az amerikai székhelyű páncélozott jármű cég AddArmor, most már, mint a legújabb termék, egy páncélozott Aston Martin Vantage, akkor úgy érzi magát, mint 007 magát.

A páncélozott Aston az AddArmor B4 szintű védelmi szintjével rendelkezik, amely magában foglalja a kompozit erősítésű tűzfalat és ajtókat, a golyóálló üveget, a robbanásálló acéltetőt és az üzemanyagtartály-védőt, valamint a megerősített felfüggesztést, hogy mindezt kezelje.

Szabotázsbiztos kipufogóval és defektetű gumiabroncsokkal is rendelkezik, de valószínűleg kedvenc kiegészítésünk az elektromos sokkoló kilincsek beépítése, amelyek egy gombnyomással aktiválhatók. Ennek a “behatolásgátló védelmi csomagnak” a költsége, amelyet az AddArmor számos jármű számára kínál, 32 500 dollártól (24 812 font / 29 315 euró) kezdődik az adományozó jármű költségein felül.

Azonban ne gondold, hogy csak azért, mert ez a Vantage páncélozott, túl nehéz lesz ahhoz, hogy kijusson a saját útjából. Épp ellenkezőleg. A könnyű Kevlar páncélban való használatának köszönhetően állítólag csak 204 kg-ot ad hozzá a jármű súlyához. Még mindig ott van az acéltető és az alvázlemez súlya, valamint az új felfüggesztés és kipufogó, de az AddArmor azt állítja, hogy a módosítások nem áldozzák fel a jármű teljesítményét “a legkisebb mértékben”, mivel páncéljuk könnyebb súlya van a hagyományos ballisztikus acélokhoz képest.

És egy AMG forrásból származó 4,0 literes ikerturbós V8-assal, amely 503 LÓERŐT (510 LE / 375 kW) és 505 lb-ft (685 Nm) nyomatékot készít, azt képzeljük, hogy néhány extra font nem befolyásolja az autó azon képességét, hogy felkeljen és sokat menjen. Ennek ellenére, ha az AddArmor képes volt ezt megtenni egy V8 Vantage-rel, akkor azon tűnődünk, vajon ugyanezt tehetnék-e az újonnan bevezetett (de már elfogyott) V12 Vantage-el, amelynek 5,2 literes ikerturbós V12-ese jelentősen magasabb, 690 lóerős (700 LE / 515 kW) és 555 lb-ft (753 Nm) nyomatékot tesz ki.