A Ryanair erősíti magyarországi jelenlétét

    A Ryanair erősíti magyarországi jelenlétét, 2022 nyarán heti 500 budapesti járatot fog üzemeltetni, 150-nel többet, mint 2019-ben, a járvány előtti utolsó nyáron – közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

    A közleményben Jason McGuinness, a Ryanair kereskedelmi igazgatója kiemelte, azzal ünneplik budapesti bázisuk megnyitásának tizedik évfordulóját, hogy 2022 nyarára minden idők legnagyobb budapesti menetrendjét hirdetik meg, illetve 200 millió dollár többlet beruházással további  két repülőgépet állomásoztatnak a budapesti repülőtéren. Ezzel a légitársaság több mint 800 millió dolláros budapesti beruházása 240 légiközlekedési munkahelyet és 4000 közvetett munkahelyet fog támogatni a budapesti régióban – tájékoztattak.


    A Ryanair Budapesten állomásoztatott flottája így az idén nyolc repülőgépre bővül,  közülük kettő Boeing 737 8-200 új generációs repülőgép lesz. A bővített flotta összesen 62 útvonalat fog biztosítani, köztük 8 újjal. A célállomások között lesz Stockholm, Krakkó és Torino, valamint növelik a járatsűrűséget a kedvelt nyaralóhelyekre, így Athén, Korfu, Barcelona, Malaga, Palma és Páfosz reptereire.


    A közleményben Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője üdvözölte, hogy a Ryanair bizalma a magyar piac iránt a szolgáltatások bővítését eredményezi. Méltatta, hogy a budapesti bázisra érkező két új repülőgép jelentősen hozzájárul majd a szén-dioxid-kibocsátás és a zajszennyezés csökkentéséhez.