Pozícióját erősítené a Yamaha

A Yamaha Motor Europe továbbfejleszti a felhasználóknak kínált technológiai megoldásait, hogy elsőszámú, átfogó hajózási rendszer beszállítóként szilárdítsa meg pozícióját

A Yamaha Motor Europe híres arról, hogy a mérnöki kiválóságot arra használja, hogy a felhasználók számára valóban fontos, az érzelmeikre és a felhasználói élmény lényegére ható megoldásokat dolgozzon ki, és a lélegzetelállító izgalmak mellé egyszerű kezelést és legendás Yamaha megbízhatóságot kínál. A legújabb fejlesztések közül több is a prémium és a nagy teljesítményű szegmensben található, ahol a külső motorok hatalmas nyomatéka miatt ma már egyre többen ezeket választják a nagyobb hajókhoz – világszerte egyre elterjedtebb trend, hogy a nagyobb hajókon is külső motorokat használnak.

A Helm Master EX új funkciókkal bővül

A Yamaha Motor ma további újításokat jelentett be a már egyébként is kivételes vezérlőrendszeréhez. A Helm Master EX fejlesztetése során a cél a vízen töltött idő lehet legélvezetesebbé tétele volt – és vásárlóktól kapott visszajelzések alapján a Yamaha számos olyan újítást vezetett be, amelyek most még élvezetesebbé teszik a hajózást.

Teljes és tökéletes irányítás, bárhonnan

Mostantól a kikötés és a közeli manőverezés során a hajósok jobban ráláthatnak a hajóra és környezetére. Ez annak köszönhető, hogy egy második vagy harmadik Helm Master EX joystick szinte bárhová felszerelhető a hajón, anélkül, hogy további gázkarra és kormányra lenne szükség; a megoldás a lehetőségek széles tárházát rejti magánban, és csökkenti a szükséges alkatrészek mennyiségét is. A fejlesztés ideális azok számára, akik rendszeresen manővereznek szűk helyeken, ahol a hajótest korlátozza a kilátást. A hátsó kikötéshez a Joystick könnyen elhelyezhető a hátsó fedélzeten, vagy egy nagyobb flybridge esetén, az oldalsó irányítópont kialakítása is egyszerűbb, mint valaha.

A frissítéssel a Helm Master EX rendszer új, előre beállított kormányzási programokat is kapott. Az Auto-trim funkció pedig még könnyebbé teszi az optimális teljesítmény és hatékonyság elérését menet közben.

Új Helm Master EX

Innováció az irányítás és a kényelem terén

Vadonatúj Yamaha Helm Master EX – a profik, és az elkötelezett és alkalmi felhasználók számára tervezett vezérlőrendszer kifinomult funkciói egyszerűvé és élvezetessé teszik a hajó irányítását. Használható egy és több külső csónakmotorral is.

Bárki számára, bárhol – a Yamaha Helm Master EX a gond nélküli hajózás biztosítéka!

A teljesen új, modern formatervű Yamaha Helm Master EX rendszer finom tapintású prémium anyagokból készül, ergonomikus, és teljesen új joystickot tartalmaz a legmodernebb szoftverrel.

A könnyű kezelhetőséget és a nagyobb élményt jelentő egyfunkciós gombokat tartalmazó és könnyebb váltást kínáló joystick lehetővé teszi, hogy a szűk helyeken, például kikötőkben is kiválóan tudjon manőverezni. Többmotoros rendszer esetén akár oldalirányban is közlekedhet a hajóval, és nagy pontossággal a tengelye körül is megforgatható a hajó. Az új Helm Master EX joystick is lehetővé teszi a robotpilóta finomhangolását és a SetPointon belüli helymeghatározási beállítást.

Az iparágvezető!

Korábban csak többmotoros rendszerekhez lehetett használni; mostantól a Helm Master EX a kívül szerelt egymotoros Yamaha DEC rendszerekhez is elérhető. Rég elmúltak azok a frusztráló napok, amikor egy külső motorral szerelt hajót kellett nehezen mozgó kormánykerékkel szűk helyekre bemanőverezni. A joystick használata egyszerű, és nem igényel erőfeszítést.

A Yamaha új Autopilot robotpilótája számos előnyt kínál, így Ön is pihenhet, miközben a külső motorok teszik a dolgukat. Szükséges a telepítése a teljes Helm Master EX rendszerhez; alkotóelemei egy kis panel a konzolon, egy fejrészérzékelő a konzol alatt, egy pontos GPS-antenna és egy vezérlőegység.

Számos kényelmi funkciót kínál a hajó irányításához és működtetéséhez; ilyen például az útvonaltartás: a jármű finombeállításokkal való útvonaltartásától egészen a teljes robotpilóta-üzemig, amikor a hajó automatikusan követi a beállított GPS-útvonalat, ezáltal gondtalan, problémamentes utazást biztosít. További információt a weboldal adott részében talál, vagy a választható lehetőségek teljes körű áttekintéséhez forduljon a helyi kereskedőhöz.

Mostantól a Yamaha kifinomult digitális elektromos kormányzása (Digital Electric Steering, DES) a Yamaha DEC által vezérelt, 1–4 külső motorból álló bármely rendszerbe beépíthető*. Ez nemcsak azzal az előnnyel jár, hogy tágasabb a kormányosfülke, mert nincs az ember útjában levő hagyományos kormányszivattyú, tömlő és vezeték, hanem a teljesen elektromos működtetőelemek is rendkívül csendesek és gyorsak, ráadásul még kevesebb energiát is igényelnek az akkumulátoroktól, mint egy tipikus hidraulikus kormánymű. A rendszer használata problémamentes és kellemes élményt jelent.  

A legújabb Helm Master EX rendszer lehetővé teszi egyetlen, távoli Helm Master EX Joystick felszerelését bárhol a hajón. Mivel a távoli állomás nem igényli kormány és gázkar jelenlétét, végtelen elhelyezési lehetőség áll rendelkezésre; lehetővé teszi a hajó kapitánya számára, hogy az ideális helyzetből irányítsa a hajót, amikor szűk helyeken kell menővereznie, precíz sebességgel.

A távoli állomás hozzáadható második állomásként olyan nappali hajókhoz, ahol a Helm Master EX fel van szerelve a konzolra, vagy egy harmadik Helm Master EX állomásként a Flybridge-hajókhoz.

A Yamaha egy- és többmotoros változatban is kapható vadonatúj, elektronikus működtetésű, 6×9 felső rögzítésű, teljesen áttervezett vezérlése jobb ergonómiát és különböző új lehetőségeket biztosít, mint amilyen például a sebességszabályozás (többek között az alapjárati sebesség alatti, horgászáshoz használható automatikus sémaváltási mód) és az üresben tartás. Ez maximális teljesítményt és minimális üzemanyag-fogyasztást jelent, így biztosan a legtöbbet lehet kihozni a külső motorból.

A Helm Master EX rendszer új, elektronikus működtetésű oldalra szerelt és süllyesztett távirányítója a Helm Master EX előnyeit a hajók szélesebb köre számára teszi elérhetővé. Az oldalra kihelyezés kiváló megoldás a korlátozott helyet biztosító hajókonzolok esetében. Az eszköz kialakítása ergonomikus, és ugyanazokat a hasznos funkciókat tartalmazza, mint a felső rögzítésű 6×9 távirányító, például a sebességtartás és -korlátozás*, valamint a kormányállás-választás

*kompatibilis CL5 mérőműszeren keresztül

Az új Helm Master EX stílusos megjelenítési lehetőségei, azaz egy vadonatúj CL5 színes érintőképernyő és a saját csatlakozási felület lehetővé teszi a hajó átfogó, stresszmentes irányítását.

A Helm Master EX finoman kidolgozott a legapróbb részletekig, például az elektronikus kulcsos kapcsolók és az el nem süllyedő, kulcs nélküli irányító, amelyek automatikus felismerést biztosítanak, és „intelligens” és egyszerű módon működtetik a rendszert. A vadonatúj, háttér-világítású kapcsolópanelek karcsú, helytakarékos kivitelűek, nyomógombos kialakítással és modern megjelenéssel. Az új panelek jelentős helyet takarítanak meg a műszerfalon, így több hely marad a berendezések számára, míg a karcsú panel tökéletesen illeszkedik a modern hajókialakításhoz.