Nincsenek utak? A Jetson 92 000 dolláros ONE személyi helikopterével nincs akadály

Az elektromos járművek technológiája az elmúlt évtizedben megváltoztatta az autókról alkotott elképzeléseinket, hasonlóan ahhoz, ahogy a dróntechnológia új lehetőségeket nyitott meg a fotósok és videósok számára ugyanebben az időszakban.

Most különböző cégek, köztük a meglévő autógyártók fektetnek be ezen technológiák fúziójába, amelyeket először légi taxikként fogunk látni. Egy cég azonban úgy gondolja, hogy az emberes kvadrokopterek olyan játékokká válhatnak, amelyeket szórakozásra használunk, akárcsak egy pályanapra, vagy egy sportkocsival indulnánk ki egy nagy országútra.

Az 1950-es években játszódó rajzfilm után nevezték el, amelyben George Jetson és családja az Orbit City egén robog. km/h) végsebességgel, és 210 font (95 kg) súlyú utast is képes szállítani akár 20 percig.

Az ilyen akkumulátor-élettartam miatt még egy használt Nissan Leaf is interkontinentális túragépnek tűnik, de a ONE-t rövid szórakozásra tervezték, egy óra alatt feltölthető 230/240 V-ról (2 óra 110 V-ról) és az akkumulátorok is cserélhetők az állásidő minimalizálása érdekében.

Begurulva – Autó- és kütyümustra podcast >>>

Hihetetlen, hogy jelenleg teljesen legális a Jetson ONE repülése az Egyesült Államokban képzés vagy pilótaengedély nélkül, mert az ultrakönnyű repülőgépnek minősül. A cég alapítója és műszaki vezérigazgató-helyettese, Tomasz Patan azonban azt mondja, hogy aki ilyet vásárol, az egy kétnapos képzésen vesz részt a cég egyik tapasztalati központjában, ahol egy (remélhetőleg nem baleseti) tanfolyamon vesz részt a repülési szabályokkal és annak módjával kapcsolatban. repülni a hajóval.

Van néhány biztonsági funkció is, amelyek segítenek elkerülni a bajokat, köztük a Lidar érzékelők az akadályok elkerülésére, például az autonóm Mercedes S-osztályra, az automatikus lebegés funkció vészhelyzetekben, valamint a gyorskioldó ejtőernyő. Jetson azt is elmondja, hogy a 190 font súlyú (86 kg) gép akkor is képes biztonságosan repülni, ha valamelyik motorja meghibásodik.

Jetson ONE – Official Launch – YouTube

Patan az Autoweeknek nyilatkozva repülő sportautóként jellemezte a ONE-t, és elmondta, hogy bár szabadidős eszköznek tervezték, a cég következő generációs gépeit úgy tervezték meg, hogy megfelelő szállítóeszközként működjenek.

A 90 000 dolláros ár drágának tűnhet egy játékért, de sokan készek ennyi pénzt költeni egy pályanapi játékra, és Jetsonnak elég volt az érdeklődése ahhoz, hogy lenyelje a teljes 2022-es gyártási sorozatot. Tedd le a nevedet most, és beszerezheted a 2023-ra elérhető mindössze három build slot egyikét.

Lecserélné az eldugult utakat tiszta égboltra, és 90 000 dollárt költene egy Jetson ONE-ra egy hagyományos sportautó helyett? Hagyjon megjegyzést, és tudassa velünk.