A repülő taxik két év múlva elérhetőek lehetnek a szingapúri lakosok számára

© Volocopter

Mindannyian hallottuk már évek óta, hogy milyen közel tudnak lenni a repülõ taxik, és még tavaly év végén is foglalkoztunk a BMW-motoros AirCar-val, amely a gyártás befejezõdésében áll. Most azonban egy másik cég kötött egy megállapodást, amely szerint 2024-ben igazi repülő taxik repülhetnek Szingapúr egére.

Ez a hír a német Volocopter cégtől származik. Az elmúlt néhány évben haladást ért el mindenféle villamosított függőleges fel- és leszállás (eVTOL) technológia terén, és annyira magabiztos ebben a közelgő taxiszolgáltatásban, hogy már megkezdte a jegyek értékesítését.

Ennek ellenére a mai híreket kimért izgalommal kell hozni, hiszen ez csak egy szándéknyilatkozat, ami azt jelenti, hogy még rengeteg részletet kell kidolgozni a járatok indulása előtt.

Volocopter Air Taxi Flies Over Singapore’s Marina Bay – YouTube

Egyrészt a Volocopter még mindig azon dolgozik, hogy kitalálja, hol készül majd el légitaxi, a VoloCity. Amint a részleteket véglegesítik, a Volocopter azt reméli, hogy a Szingapúr légiközlekedési központjaként épülő Seletar Aerospace Park jelentős része lesz.

A park több támogató létesítményt tervez, beleértve a vertiport terminált, a légiparti létesítményeket, valamint másokat a kutatás és fejlesztés támogatására. Ha egy funkcionális légitaxi szolgáltatással egészül ki, az nagy előrelépés lenne a légitaxi szegmens számára.

Begurulva – Autó- és kütyümustra podcast >>>

Christian Bauer, a Volocopter CCO-ja így kommentálta az ügyletet: „Ez az egyetértési megállapodás konkrét lépést jelent a szingapúri kereskedelmi bevezetésünk felé. Hálásak vagyunk előrelátó partnereinknek. A szingapúri gyártási és MRO (gyártás és karbantartás, javítás és nagyjavítás) létesítmények, valamint az ipari partnerek, a kormányzati ügynökségek és a szabályozó hatóságok közötti együttműködés megerősíti Szingapúr pozícióját, mint a vezető légiközlekedési csomópont és a régióban az AAM-ipar vezető szerepet tölt be. .”

Szingapúr hírnevet szerzett magának a technológia terén, és ez a lépés az állam sikátorának tűnik. A Volocopter a maga részéről azonban nem elégszik meg azzal, hogy továbblép ezzel a tervvel. Dolgoztak azon is, hogy a közeljövőben drónos szállítási szolgáltatást hozzanak a kínai Csengtuba, valamint több repülő taxi szolgáltatást Japánban és Dél-Koreában.

Vajon a Volocopter lesz az, amely a repülő taxikat viszi vissza az