Majdnem a járvány előtti szint 60 százalékán áll a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma

     A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér januárban majdnem elérte a 3 évvel korábbi, a járvány előtti utasforgalom 60 százalékát – közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel szerdán.

    Éves összevetésben a havi 562 635 utas 750 százalékos növekedést jelent, míg a 15 748 tonnás teherforgalom 25,8 százalékkal nagyobb, mint tavaly ilyenkor, az áruszállítási rekordot döntő 2021-es év első hónapjában – írták. 

      A járvány előtti úticélok 80 százaléka érhető el Budapestről, 27 légitársaság gépei 37 ország 101 repülőterére vitték az utasokat az év első hónapjában. A legnépszerűbb úticél London, Párizs, Moszkva és Dubai – derül ki a légikikötőt üzemeltető társaság januári összesítéséből.

    Manchester és Rimini márciustól válik elérhetővé Budapestről, május és október között újra lesz közvetlen járat Torontóba, majd júniustól New Yorkba is. Abu Dhabi, Castellon de la Plana, Szkopje, Kijev, Kisinyov, Izmir  idén szintén visszakerül az úticélok közé.

    A menetrend bővítése még nem ért véget, sőt lesznek olyan légi összeköttetések is idén, amelyek korábban nem szerepeltek a repülőtér kínálatában. Ezek bejelentését a következő hetekre ígérte a Budapest Airport.