Toyota robotkarok, holdjáró és merész álmok

A Toyota a Japán Űrügynökséggel közösen egy olyan járművön dolgozik, amely alkalmas a Hold felfedezésére, elősegítve a holdi élet megteremtését 2040-re, valamint emberek eljuttatását a Marsra. A Japán Űrügynökséggel (JAXA) együtt fejlesztett jármű elnevezésében a mára gyakorlatilag a Föld minden szegletét meghódító és minden földi terepen bizonyító Toyota Land Cruiser terepjáró legenda előtt tiszteleg: a Lunar Cruiser a 2020-as évek végén lesz kilövésre kész. Eközben persze még itt a Földön épül a világ első fenntartható, hálózatba kötött okosvárosa, Woven City is.

Amint azt Takao Sato, a Lunder Cruiser projekt vezetője elmondja, a különleges jármű alapját az az elképzelés adja, hogy az emberek képesek legyenek biztonságban enni, dolgozni, aludni és egymással kommunikálni is az autóban akár az űrben is. A Toyota Lunar Cruiserről az alábbi linken látható videó: Toyota Lunar Cruiser – YouTube

A világűr kivételes átalakulásra biztosít teret. A meghódítását jelentő kihívások lehetővé teszik, hogy olyan telekommunikációs és egyéb technológiákat fejlesszünk, amelyek később kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be az emberek életében.” – teszi hozzá Sato.

A Gitai Japan, a Toyotával szerződésben >>>