Az európai szemnek nem szép, de a “nagyközönség” számára is elérhető lett a C+pod

Hódító útjára indulhat az ultrakompakt elektromos Toyota C+pod Japánban

A Toyota kiterjeszti a C+pod ultrakompakt, akkumulátoros elektromos jármű értékesítését a vállalati és kormányzati, valamint a magán ügyfelek számára is Japánban. A modell forgalmazását még 2020 végén kezdte meg a világ legzöldebb autógyártója a szigetországban, ám eddig csupán kiválasztott vállalati és kormányzati vásárlók szűk köre számára kínálta.

A C+pod egy környezetbarát, kétüléses akkumulátoros elektromos jármű. Kisebb, mint a miniautók, és olyan mindennapi felhasználók széles rétegét szólítja meg, akik gyakran közlekednek rövidebb távokon. Ez magában foglalja a fiatal, egyedülálló új autóvezetőket és az idősebb, vezetéstől már tartó rétegeket is. A japán felhasználók pozitívan fogadták az újdonságot, amely különösen könnyen kezelhető, környezetbarát, és ultrakompakt kialakítása ellenére biztonsági megoldások széles skáláját vonultatja fel. A Toyota immár a szélesebb japán közönség számára is elérhetővé teszi a C+podot, amely mostantól az egész szigetországban elérhető lesz, lízingszerződés keretében.

A lízingszerződés lehetővé teszi a C+pod mindennapos használatát, valamint biztosítja a jármű teljes életcikluson át történő karbantartását a proaktív 3R stratégia (reduce, re-use, recycle, azaz csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás) jegyében, különös tekintettel a fedélzeti akkumulátorokra. Ez is a Toyota tervének részét képezi a karbonsemleges, mobilis társadalom elérésében. A Toyota továbbra is sokoldalú mobilitási kínálatot biztosít, amely a C+pod mellett a C+walk T modellt (egy könnyen használható, háromkerekű, akkumulátoros elektromos jármű, amelyet állva lehet vezetni) is magában foglalja, hogy az élethelyzettől és a mozgásképességtől függetlenül biztonságos és kiszámítható mozgásszabadságot tegyen lehetővé az új sofőröktől kezdve egészen az idős vezetőkig és a kerekesszékesekig mindenki számára.