A vegán bőr használata rontana a luxusautók minőségén a Rolls-Royce  szerint

A fenntarthatóság fontos, de nem mehet a luxus rovására.


Február elején a Mini dizájnfőnöke, Oliver Heilmer meglepő bejelentést tett, miszerint a fenntarthatóság jegyében a jövőben nem fognak bőrborítást használni autóik utasterében. 

Ugyanakkor a szintén a BMW Group fennhatósága alá tartozó Rolls-Royce vezetője, Torsten Müller-Ötvös egy friss interjúban elárulta, minden eddig épített autójuk utastere bizonyos mértékig bőrrel volt bevonva. Eddig ugyanis még senki sem kérte tőlük, hogy valódi bőr helyett vegán bőrt használjanak. Meglátása szerint a vegán bőr rontaná a luxuskivitelű utasterek minőségét. Azt is kifejtette, a fenntarthatóság egy nagyon fontos téma számukra, de nem szabad, hogy ez a luxus rovására menjen. 

Ez önmagában még nem azt jelenti, hogy a Rolls-Royce ne lenne hajlandó olyan autót készíteni, amelynek utasterét vegán bőrrel borították. Müller-Ötvös elmondta, a brit gyártó kész változtatni a bevett gyakorlaton és más anyagokkal helyettesíteni a valódi bőrt, amennyiben a vásárlói igények ebbe az irányba mutatnak. 

Ami a fenntarthatóságot illeti, a Rolls-Royce korábban bejelentette, fokozatosan fogja kivezetni kínálatából a belső égésű motorokat, hogy az évtized végére kínálatában már kizárólag tisztán elektromos modellek szerepeljenek. A cég villanyautóinak sorát a Spectre nyitja, amely a tervek szerint 2023 végén fog piacra kerülni. Hasonló úton jár a Mini is, amely 2030-tól már szintén nem fog belső égésű motoros autókat gyártani. 

Forrás:

BMW BLOG & mahzrt.hu