Halloween aktuál! – LC Black Edition

A Lexus hibátlan időzítéssel bocsátja piacra kétajtós zászlóshajójának legújabb különkiadását, amelynek minden porcikáját áthatja a sötétség: tökéletes választás az év legdermesztőbb napja előtt.

Halloween másnapján, november elsején kezdi forgalmazni Európa egyes piacain az LC Black Edition limitált szériát a Lexus. Az autóipar hajlamos szabadon értelmezni a feketeség fogalmát, a Lexus azonban ezúttal nem tett engedményeket: a grafit-feketére fényezett kupéról valóban eltávolítottak minden krómdíszítést. Az autó kültakarójának minden négyzetcentimétere hatékonyan nyeli el a fényt, az orsó alakú hűtőmaszktól kezdve a külső tükörházon át a lámpatestek házáig. Még az olyan apróságokra is ügyeltek, mint a fényszórómosó.

Mondani sem kell, hogy a 21 colos, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák és a féknyergek is feketék, míg a szénszálas tetőlemez, illetve a kecses vonalvezetésű karbon hátsó szárny a maga fényezetlen valójában járul hozzá a sötétség ünnepéhez.

Szintén natúr kivitelűek a szénszálas küszöbbetétek, megalapozva a fekete beltéri tematikát. A komor színvilág ellenére (vagy talán pont azért) sok örömöt tartogat utasainak a Lexus LC Black Edition: a félanilines bőrkárpitozású ülések tíz irányban állíthatók elektromosan, a szórakoztatásról egyedi, tizenhárom hangszórós Mark Levinson prémium audiorendszer gondoskodik.

Ha már a szórakozás szóba került, a Lexus LC Black Edition mindkét hajtáslánccal rendelhető. Az LC 500 ötliteres, nyolchengeres szívómotorja Európában 464 lóerővel űzi el a rosszkedvet, 4,7 másodperc alatt gyorsulva 100 km/órára; a sportmodell végsebessége 270 km/óra. Aki Halloweenkor is a környezet védelme mellett teszi le a voksát, annak az LC 500h hibrid a tökéletes választás: a 3,5 literes V6-os benzinmotor és a villanymotor együttesen 359 lóerőt bocsát a vezető rendelkezésére.

Már ez a teljesítmény is sejteti, hogy a hibrid változat takarékos, de nem unalmas: álló helyzetből 5,0 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, végsebessége 250 km/óra. Ehhez a menetdinamikához komoly futóművet társít a Lexus: az LC részlegesen önzáró differenciálművet, adaptív lengéscsillapítást, dinamikus hátsókerék-kormányzást és változó áttételű kormányművet kínál.

Fotók: Lexus