Társadalmi felelősségvállalási díjat nyert a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány

A közelmúltban két fenntarthatósággal és társadalmi felelősségvállalással foglalkozó szervezet is beválogatta a tavalyi év legjobb vállalati felelősségvállalási programjai közé a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt.

Október elején adták át a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható jövőért díjait. A szakmai zsűri a társadalmi felelősségvállalás kategóriában a Budapest Airport kezdeményezését, a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt díjazta, amely az értékelés szerint „humánus, példaértékű megoldás azokra az esetekre, amikor egy válság ideje alatt a munkáltató képtelen a munkatársak tovább foglalkoztatására”.

Az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja pályázaton az alapítvány a „példamutató munkáltató” kategóriában shortlist jelölést ért el, és ezzel az elmúlt év legjobb 22 vállalati felelősségvállalási programja közé került. A szervezet közönségszavazásán az alapítvány a 6. helyen végzett.

A Budapest Airport a járványhelyzet kezdete óta kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. 2020 április elején a vállalat egy alapítvány felállításáról döntött, hogy a nehéz helyzetbe került kollégákat támogatni tudja. Ezt a kezdeményezést a vezetőség átlagban egy havi fizetésének felajánlásával indította útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét.

Az alapítvány célja azóta is azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta válság miatt veszélybe került a fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. Az alapítvány az elmúlt évben számos olyan munkavállalót támogatott, akiknek a járvány következtében megszűnt a repülőtéren a munkahelye, egészségügyi vagy megélhetési problémái adódtak. A támogatás a legtöbb esetben havi, rendszeres készpénztámogatást jelentett, amelyet a támogatottak elsősorban élelmiszerre, rezsiköltségek fedezetére, egészségügyi költségekre vagy gyermekük iskoláztatására fordítottak.