Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gurulóútjainak májusban indult fejlesztése az eddigi legösszetettebb szakaszához érkezett, amelynek során a P1-P2 és Q gurulóutak korszerűsítése kezdődött el. Az építkezés ezen szakaszában a repülőtér üzemeltetője 635 m2-en, összesen 11 betontáblát cserél ki a burkolatban, valamint 138 méteren a burkolatba épített vízelvezető folyókák is megújulnak. Mindezek mellett lecserélik a gurulóúti padkákat és a hozzájuk tartozó szegélyfények alapépítményeit is, továbbá javítják a gurulóutak felületi hibáit, és megújulnak a burkolatok felfestései is.

A 2021-es év elején kezdődő felújítások ütemezésének megtervezésekor a Budapest Airport figyelembe vette az előre látható legnagyobb hazai eseményeket, mint például az UEFA labdarúgó Európa-bajnokság döntője vagy az Eucharisztikus Kongresszus és Ferenc pápa látogatása. Így ezekben az időszakokban szüneteltetni tudták a munkálatokat, hogy

zavartalan lehessen a repülőtér működése, és az üzemeltető garantálhassa a maximális kapacitást, valamint a forgalom legjobb minőségben történő kiszolgálását.

A gurulóutak felújítása annak az infrastruktúra-fejlesztést és kapacitásnövelést célzó fejlesztéssorozatnak a folytatása, amely 2019-ben indult el a repülőtéren, és amely eddig csaknem 70 milliárd forint (200 millió euró) értékben valósult meg.