10 élmény, amit ne hagyj ki, ha Nyíregyházára érkezel

Bárhonnan érkeztetek is Nyíregyházára a III. Rally Hungary versenyeire, most csak egy ugrásra van rengeteg olyan felfedezésre váró kincs, amikért érdemes kimozdulni a pálya mellől, ha már itt jártok. Összegyűjtöttünk Nektek 10 olyan helyet, amelyet kár lenne kihagyni, akár a futamok között, akár előtte vagy utána van egy kis szabadidőtök. Sőt, ezek miatt érdemes tovább maradni a verseny után, akár 2-3 nappal is. Ne hagyjátok ki a lehetőséget, fedezzétek fel Ti is a környéket, hogy még több élménnyel gazdagodva térhessetek majd haza a verseny után.

AQUARIUS ÉLMÉNY- ÉS PARKFÜRDŐ

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő Nyíregyházától alig 6 kilométerre, Sóstógyógyfürdő csodás ősparkos világában, egy 320 hektáros tölgyerdő ölelésében fekszik. Az élmény- és parkfürdő 1,7 hektár területen várja a gyógyulni, fürdőzni, strandolni vágyókat.

SÓSTÓ ZOO

Rövid idő alatt Magyarország legnépszerűbb állatkertjévé vált, ahol mindig történik valami. Gyűrűsfarkú makik, fehér tigris, és egyéb különleges, kihalófélben lévő fajok élnek itt, az eredeti élőhelyükhöz nagyon hasonló környezetben. Nem állatkertben, hanem esőerdőben, sivatagban vagy épp a szavannán fogod magad érezni.

BOLDOGKŐ VÁRA

A Zempléni hegység hihetetlenül meredek, szinte függőleges falú sziklagerincén áll Boldogkő vára. Had-  és pénztörténeti tárlat, történelmi csatákat bemutató ólomkatona-kiállítás és humorral fűszerezett lovagi párbaj egyaránt vár itt.

MEGYER-HEGYI TENGERSZEM

Különleges kirándulást tehetsz Sárospatak környékén Magyarország egyik legérdekesebb és legjobban fotózható természeti csodájához. A Toszkánát idéző tájon haladva, a turistajelzést követve éred el az egykori malomkőbányát. Gödrében a csapadék látványos tóvá duzzadt. A könnyen munkálható riolittufába a kőfejtők pihenőhelyeket vájtak maguknak, melyek ma is láthatók.

FÜZÉRI VÁR

Nézd meg Zemplénben Magyarország legészakibb és egyik legszebb fekvésű fellegvárát! A meredek vulkáni kúpra épült vár a legkorábbi erődítményeink egyike. A várhoz vezető kaptató fáradalmaiért ezerszeresen kárpótol az élmény és a látvány.

MÁDI ZSINAGÓGA

Vár az egyik legszebb zsidó templom, a nagy múltú mádi zsinagóga! Bensőséges intimitás, a barokk és copf építészeti stílusok harmonikus keveredése, lélegzetelállító terek – ezek teszik ezt a mádi barokk építményt Magyarország egyik legszebb zsinagógájává.

MÁRIAPÓCS NEMZETI KEGYHELY

Kelet-Magyarország búcsújáróhelye Máriapócs, ahová sokfelől érkeznek zarándokok. A kegytemplom égbe nyúló tornyainak megpillantása a lelket is a magasba emeli, nyugalommal töltve el a látogatót.

RÁKÓCZI-VÁR, SÁROSPATAK

A Rákóczi-vár Magyarország talán legszebb késő reneszánsz vára. Lórántffy Zsuzsanna hozománya, a magyar függetlenségi törekvések fontos helyszíne. Minden fala a magyar történelem fordulatos eseményeiről mesél. Ez a vár látható az 500 forintos bankjegyen is.

VILÁGÖRÖKSÉGI BORMÚZEUM, TOKAJ

A tokaji Bormúzeum interaktív tárlata Tokaj-Hegyalját és sok más világörökségi borvidéket mutat be. Gyalog, kerékpárral, autóval barangolhatsz a térségben, anélkül, hogy kilépnél az épületből. Illattéka, fűszertár és borpatika is vár itt!

TÚRISTVÁNDI VÍZIMALOM

A jó kenyérhez mindenekelőtt jó liszt kell – ennek előállításában a magyar malmok remekeltek. Egy, még működőképes, de már csak múzeumként funkcionáló példa a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Túristvándi vízimalom.

https://rallyhungary.com/hirek