A Cannes Yachting Fesztiválon mutakoztak be a Suzuki új kiegészítői

A Suzuki Motor Corporation új Suzuki precíziós vezérlőrendszert: elektronikus fojtószelep és fokozatváltórendszert, illetve kulcs nélküli indítórendszert mutatott be a Cannes Yachting Festival 2021 rendezvényen. Az új indítórendszernek köszönhetően egyetlen gombnyomással indíthatók a hajómotorok. A japán gyártó mindemellett egy új szoftver frissítést is elérhetővé tett a színes LCD Suzuki multifunkciós műszeréhez.

Precíziós vezérlés

A teljesen megújult Suzuki precíziós vezérlés új funkcióinak köszönhetően a fojtószelep aktiválása és a fokozatváltás (előre, hátra stb.) elektronikusan történik.
Az egyszerre akár több hajómotor működtetésére is képes kétkaros, akár kétállásos konstrukcióval az egyetlen vezérlővel működtethető külső motorok maximális száma 4-ről 6-ra nőtt. Ezt azon vásárlóknak ajánlják, akiknek több külmotor is van a hajójukon. Ezenkívül kialakították a Suzuki első úgynevezett „1 karos üzemmód” funkcióját. A könnyebb használat érdekében ez lehetővé teszi az összes külmotor vezérlését pusztán a kétkaros távirányító egyik karjának (port oldali) használatával. A Suzuki első elektronikus dőlésszög szabályzó rendszere (auto trim) vezetés közben automatikusan a megfelelő szögbe állítja a külmotort. Ez pedig kényelmesebb hajózási élményt és még takarékosabb üzemanyagfogyasztást eredményez. A vezérlő és a kapcsolópanelek új fekete alaplapra kerültek az egységes, elegáns megjelenés érdekében.

Kulcs nélküli indítórendszer

Az első kulcs nélküli indítórendszerrel felszerelt külmotor egy felhasználóbarát fejlesztés, amelynek köszönhetően a hajóvezetők egyetlen gombnyomással több motort is elindíthatnak.
Letisztult dizájn és rejtett rögzítőcsavaros kialakítás jellemzi a gyújtáskapcsoló panelt, amely három féle kivitelben is elérhető (függőleges, vízszintes vagy különálló) annak érdekében, hogy több típusú hajóba és konzolba is beépíthető legyen.

Multifunkciós műszer

A Suzuki frissítette a színes LCD multifunkciós mérőműszer szoftverét, – amely az olyan hajóvezetéshez szükséges alapvető információkat jeleníti meg, mint például a motor fordulatszáma és az aktuális váltófokozat – hogy kompatibilis legyen az automatikus dőlésszög szabályzó (auto trim) rendszerrel és az új kulcs nélküli indítórendszerrel.
A nyelvbeállítások menüpontban a frissítésnek köszönhetően már 14 nyelv közül lehet választani.