Fender Lexus LC Stratocaster

A Fender a Lexussal együttműködve – mindössze 100 példányban – készít speciális gitárt. Az LC Stratocaster a Lexus LC 500 Convertible Inspiration Series -sel azonos színű fényezést kapott.

„Amikor megláttuk a Stratocaster első iterációját, nem tudtuk elhinni, hogy mennyire illik az eredeti LC 500 Inspiration Series-hez” – mondta Vinay Shahani, a Lexus marketing alelnöke. „Elképesztő látni, hogy ez a partnerség a márkáink egymás iránti csodálatán alapul.”

Az árnyékot a Morpho pillangó ihlette, és spektrális tartományt hoz létre, amely a fénytől függően változik. Világos metálkék színétől egészen a mély éjkékig terjed, és bár valójában nincs kék anyag a festéken, a fény interferenciája miatt így néz ki. A Lexus szerint „színtelen anyagok rétegei állnak össze, hogy a végső színt hozzák létre, innen a„ szerkezeti ”elnevezés.”

Miközben mindannyian megemésztjük a fény összetettségét, térjünk át a gitár többi részére, amelynek nyakát 3A lángú juharból faragták és fényes uretánban fejezték be. Az ujjlemez eközben mélykék fényes Richlite-ből készült, amely kompozit anyag a tónusos tulajdonságai, a szerkezeti stabilitás, valamint a kopás- és nedvességállóság miatt lett kiválasztva. A Fender egy laposabb, 12 hüvelykes sugarú fogólapot és 22 közepes jumbo rozsdamentes acélszalagot is telepített.

A twill szénszálas pickguard rögzítői fekete gombfejű gépcsavarok, amelyeket autóipari megjelenésüknek megfelelően választottak ki. A fejtámla előlapja strukturális kék színű, krómozott Fender logóval, az egyedi tok pedig szénszálas textúrájú vinylbe van csomagolva, fekete bőrvéggel, a Lexus logó pedig hímzett a fedél belsejében.

„Mély autószeretőként ez egy szórakoztató projekt volt, amiből építkezni lehetett” -mondta a Fender fő építőmestere, Ron Thorn. „Bátran mentünk a műszaki specifikációkhoz, hogy ez a modell élő Lexus gitár legyen. Alig várom, hogy lássam, hogy mindenki ahogy játszanak rajta.”