Több mint harminc tudathasadásost büntettek meg a rendőrök

A biztonságos és zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében a BRFK, a FÖRI, valamint a BKK folyamatosan együttműködik. A legutóbbi, csütörtöki akció során több mint harminc esetben intézkedtek a rendőrök a buszsáv szabálytalan használata miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködés keretében 2021. szeptember 30-án, csütörtökön újra kiemelten ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat.

Az ellenőrzés során a rendőrök az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 34 esetben intézkedtek. A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 23-szor helyszíni bírságot szabtak ki, egy vezetőt feljelentettek, egy másikat pedig figyelmeztetésben részesítettek.

A záróvonal átlépése, illetve a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt egy feljelentés készült, nyolc másik vezető pedig záróvonal átlépése, illetve útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt kapott helyszíni bírságot.

A BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködik a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében, ezért bármikor számítani lehet buszsávellenőrzésekre a fővárosban.

Budapesti Közlekedési Központ