Hattagúra bővíti a DBX palettáját az Aston Martin

Az elkövetkező három évben hibrid és teljesítményre kihegyezett modellváltozatok is érkeznek.


Az Aston Martin DBX gyártása tavaly nyáron indult, és a brit márka globális eladásainak máris több mint a felét ez a modell adja. Az SUV kétségtelenül az Aston jövőbeli sikerének és pénzügyi stabilitásának kulcsa, és ezzel a gyártó vezérigazgatója, Tobias Moers is tisztában van. A Motor Trendnek adott friss interjújában elárulta, a következő három évben újabb DBX változatok érkeznek, hogy magasan tartsák a keresletet. 

Moers megerősítette, hogy az első egy mild-hibrid kivitel lesz, ami még idén piacra fog kerülni. Az autóban egy 3 literes, turbófeltöltős, villanyosított sorhatos fog dolgozni, a hajtás pedig egy kilencsebességes automata sebességváltón keresztül érkezik mind a négy kerékre. 

Jövőre a DBX-család egy kifejezetten teljesítményre kihegyezett modellel bővül, majd 2023-ban érkezik egy plug-in hibrid verzió, amihez egy Mercedes-AMG-től származó V8-as motort használnak majd. 

Aston Martin DBX szemből
Aston Martin DBX hátulról

Az újdonságok nem merülnek ki pusztán az új hajtásláncokban, ugyanis Moers szerint az Aston Martin különféle karosszériaváltozatokat, agresszívebb megjelenést és még brutálisabb teljesítményt kínál majd a DBX-hez, amelyeket várhatóan 2023-ban és 2024-ben láthatunk majd. 

Összességében 2024-re az Aston Martin már öt, esetleg hat különféle verziót fog kínálni a DBX-ből. Pletyka szinten már felvetődött egy kupé kivitel, valamint egy hétüléses változat érkezése is. Egy év alatt több mint 1500 leszállított darabbal, és a küszöbön álló új modellváltozatok érkezésével, a DBX minden bizonnyal továbbra is a márka legfontosabb modellje marad az eladások tekintetében.

Aston Martin DBX utastere

Forrás:

Motor1 & mahzrt.hu