A nyári szünetben dől majd el Sergio Pérez sorsa

A Red Bull istálló által szervezett csütörtöki, online kerekasztal-beszélgetésen a mexikói Sergio Pérez a szezon eddigi részével kapcsolatban elmondta, volt fent és lent is, a legutóbbi, brit futam különösen fájdalmas volt számukra – Verstappen kiesett, ő pedig csak a 16. helyen zárt -, de összességében több a pozitívum, mint a negatívum.


    “Összetettben ötödik vagyok, a konstruktőri pontversenyt vezetjük, továbbra is keményen kell dolgoznunk. A Hungaroringen nagyon fontos a jó kvalifikáció, precíznek kell lenni a gyors körön” – tekintett előre a hétvégére a mexikói versenyző.


    Pérez a következő szezonjával kapcsolatban elmondta, a nyári szünetben dől majd el a sorsa, így erről egyelőre többet nem kívánt mondani.


    Megjegyezte, manapság nehéz eljutni a Forma-1-ig, mert az alacsonyabb sorozatok nagyon drágák, egy versenyzőnek nem ritkán kétmillió eurót is be kell fektetnie egy-egy szezonba. Meglátása szerint ugyanakkor ha valaki eljut a Forma-1-ig, ott már egyértelműen kijönnek a versenyzői kvalitások, így szerinte a tehetségek megtalálják az útjukat az elitsorozatba.


    “Nekem mexikóiként már nagyon fiatalon át kellett jönnöm Európába, ami elég magányos volt. Büszke vagyok arra, ahova eljutottam, a Red Bullnál egy nagymúltú csapat tagja lehetek, élvezem minden pillanatát” – fogalmazott Pérez.


    Kiemelte, hétről hétre folyamatosan lépnek előre, a szezon elején nem volt megfelelő a sebességük, de szerencsére rájöttek az okára.


    Magánéletéről elmondta, az apaság nem változtatta meg a sportághoz való hozzáállását, ugyanolyan éhes a sikerre, mint korábban. A Red Bull-főnök Helmut Markóval kapcsolatban megjegyezte, rendkívül egyenes ember, amit fontosnak tart, mert sokkal egyszerűbb a dolguk, ha tudják, mit vár el tőlük a főnökük.


    “Szabadidőmben én is csak egy átlagos ember vagyok, családom van, barátaim, igaz, a vírus miatt nem tudok annyi emberrel találkozni, mint korábban, mert nagyon oda kell figyelnünk magunkra” – zárta Pérez.

Az egyszer már láttam autót kapcsolódó hírei a Magyar Nagydíjról >>>