Kerékpáros bohóckodás miatt kell közlekedési változásokra készülni szombat délután a fővárosban

Június 26-án, szombat délután 14:00 és 18:00 között tartják az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást, ezért jelentős közlekedési változásokra kell készülni a fővárosban.

A résztvevők várhatóan 13:00-tól gyülekeznek a Margit híd budai hídfőjénél a budai alsó rakparton. A felvonulás a budai alsó rakpart –– Műegyetem rakpart – Goldman György tér – Petőfi híd északi oldal – Közraktár utca –pesti alsó rakpart – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Bajza utca – Damjanich utca – Dvořák sétány – Zichy Mihály út – Városliget, Napozórét útvonalon zajlik majd. Az érintett útszakaszokat lezárják a gépjárműfogalom elől, de a keresztirányú forgalom áthaladását szakaszosan biztosítják. A Petőfi hídon a déli oldalon, illetve a villamosvágányokon biztosított lesz az átjutás a gépjárművek és a villamosok számára a Duna két oldala között.

Közösségi közlekedési változások

A menet elhaladásának idején a keresztirányú forgalmat időszakosan korlátozzák majd, így az érintett járatok (az M3-as metrópótló, a 2-es, a 2M, a 4-es és a 6-os villamosok, a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös, a 178-as, a 212-es és 230-as buszok, a 70-es, a 72M, a 73M, a 75-ös, a 76-os és a 78-as trolibuszok) hosszabb menetidővel közlednek.

Az egyes útszakaszok lezárásának idejére az érintett járatok közlekedése az alábbiak szerint módosul:

•           A 15-ös és 115-ös buszok rövidített útvonalon, északi végállomásuk felől a Boráros tér helyett csak a Fővám térig közlekednek.

•           A 83-as trolibuszok a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán közlekednek, ezért nem érintik a Közraktár utca és a Fővám tér M megállókat.

•           A 105-ös és 178-as buszok módosított útvonalon, az Andrássy út és a József Attila utca helyett Buda felé a Podmaniczky utca – Kálmán Imre utca – Honvéd utca – Báthory utca – Vértanúk tere – Nádor utca útvonalon, míg Pest felé az Október 6. utca – Arany János utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca útvonalon közlekednek. A Széchenyi István tér és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, a terelő útvonalon érintett megállóhelyeken megállnak.

•           A 70-es trolibuszok a 78-as trolibuszok útvonalán, a Keleti pályaudvar M végállomáshoz járnak. A Damjanich utca lezárásának idején a trolik terelve közlekednek, és nem érintik a Nefelejcs utca / Damjanich utca, a Reformáció park és a Lövölde tér megállókat sem, viszont megállnak a 76-os troli Rózsa utca és Dob utca megállóiban.

A korlátozások idején az M1-es földalatti, valamint az M2-es és M4-es metró igénybevételét javasoljuk.

Utazásuk megtervezéséhez szombat délután is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Budapesti Közlekedési Központ