A magyar vízilabda-válogatott is a Volánbusszal utazik

A vízilabdás sikerek szállítója a Volánbusz – a felirat mostantól két Neoplan Tourliner autóbusz oldalán hirdeti, hogy a magyar vízilabda-válogatott is a közlekedési társaság megbízható, kényelmes és biztonságos járműveivel utazik. A felmatricázott autóbuszok egyikét 2021. június 23-án a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Sportuszoda előtti téren mutatta be a Magyar Vízilabda Szövetség és a Volánbusz.

A Magyar VÍzilabda Szövetség és a Volánbusz között már több évtizede kiváló az együttműködés: a közlekedési vállalat számos nemzetközi versenyre, kupa-sorozatra, edzőtáborba szállította és szállítja a csapatokat, valamint az utánpótlás-nevelésben résztvevőket, évente 18 ezer kilométeren, egyidőben akár 10-12 járművel is. A szövetség és a Volánbusz most két Neoplan Tourliner típusú autóbusz felmatricázásával üzeni, hogy a koronavírus-járványt követő újraindításban is közösen vesznek részt.

A kényelmes és korszerű Neoplan Tourliner buszok légkondicionáltak, a fedélzeti wifi mellett USB-töltőpontokkal és 230 V-os aljzatokkal is rendelkeznek. A járművekben 49 ülés található, amelyek mindegyike biztonsági övvel és kényelmes lábtérrel fogadja a játékosokat. A környezettudatosság jegyében dízelmotorjuk már megfelel az EURO 6d környezetvédelmi osztály elvárásainak. A gyorsabb közlekedés érdekében a járművek nemzetközi és emelt utazásisebesség-vizsgával (TEMPO 100) is rendelkeznek. Az autóbusz-vezetők munkáját elektronikus vezetéstámogató rendszerek segítik, jelentősen növelve ezzel az utazás biztonságát. 

A felmatricázott jármű bemutatóján dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár elmondta: „Vízilabdás múltam miatt különleges megtiszteltetés, hogy a mai napon átadhatjuk ezt a felmatricázott autóbuszt a női és férfi vízilabda csapat részére, hogy a nemzeti válogatottak kényelmesen és biztonságosan juthassanak el a sportrendezvényekre és felkészülési programokra. A mai nap a köszöneté: köszönjük az eddigi vízilabda sikereket és várjuk az eljövendőket!”

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke kiemelte: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Volánbuszt a kiemelt partnereink között tudhatjuk. A férfiválogatott már birtokba vehette az új buszt, a női válogatott hétvégén Sopronba utazik. Ki kell emelnem, hogy az összes magyarországi nemzetközi esemény lebonyolításakor is magas minőségben áll és állt a vállalat a rendelkezésünkre, legközelebb a szentesi U15-ös Európa-bajnokság transzportjait végzi a cégcsoport.”

Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A koronavírus-járvány a sportesemények korlátozásával az utaztatást is érintette, de legnagyobb örömünkre 2021. második felében ismét útjukra indulhatnak a csapatok. A tokiói olimpiára készülő női és férfi válogatott biztonságos szállításáról évtizedek eredményes együttműködése után továbbra is a Volánbusz gondoskodik. A kényelmes és biztonságos utazás remélhetőleg hozzájárul majd vízilabda-csapataink jövőbeni sikereihez. Garantáljuk, hogy a csapatok mindig időben érkeznek az úti céljukhoz, hazafelé pedig örömmel elhozzuk az éremrakományt is.”

A férfi vízilabda-válogatott közvetlenül az esemény után, a Nemzeti Sportuszoda elől indult el a sibeniki edzőtáborba.