A Supra visszatér a világ leggagyibb – és legelcsépeltebb – autós sorozatába

A hivatalos előzetesekben már látható a narancsszínű GR Supra, amelyet egy különleges, nem mindennapi extrával szereltek fel.

Már nem kell sokat várni a borzalmasan elcsépelt és rettenetesen primitív Halálos iramban (Fast & Furious) franchise következő részére, az egyszerűen csak Fast 9 névre keresztelt új epizód június 24-én debütál a magyar mozikban. Ebben a filmben ismét fontos szerep jutott egy Toyota Suprának, de nem a 2001-es első részben, Paul Walker által vezetett, targatetős, tuningolt A80-asnak amelynek árverésre bocsátásáról nemrég adtunk hírt, hanem az aktuális GR Suprának.

Az előzetesből az is kiderül, hogy a Sung Kang által játszott Han Lue autója narancssárga színben pompázik, ami egyértelmű utalás az első részben szereplő 1994-es Toyotára. A GR Supra mellett Han újboli feltűnése is igazi meglepetés, a nézők eddig ugyanis azt hihették, hogy a karakter meghalt a 2006-os Tokió Drift című epizódban, egy autóbalesetben.https://www.youtube.com/embed/iOr7VSaeVHc?modestbranding=0&html5=1&rel=0&autoplay=0&wmode=opaque&loop=0&controls=1&autohide=0&showinfo=0&theme=dark&color=red&enablejsapi=0

A Fast 9 suprás jelenetében az látható, hogy Dominik Torettóék több autóval lecsapnak egy felfegyverzett, páncélozott szállítójárművekből álló karavánra egy zsúfolt nagyvárosban. Han és Mia Toretto (Jordana Brewster) a GR Suprával érkezik, amelyet egy kézifékes fordulóval 180 fokban elfordítanak, de az üldözés tovább folytatódik, mert a sportautó közben már hátramenetben száguld a harci jármű mögött.

Ekkor jön az igazi meglepetés: Han aktiválja a kocsi hátuljába beépített erős elektromágneseket, amelyek azonnal a páncélozott teherautóhoz tapasztják a Suprát. A két szereplő ezután kimászik az ablakokon, hogy behatoljanak a másik járműbe, és elkapják a rosszfiúkat. Sajnos a hivatalos előzetesből az is kiderül, hogy a Toyota GR Supra nem ússza meg ép bőrrel a filmet, egy másik jelentben egy páncélozott kamion esik ugyanis a tetejére. Érdekesség, hogy a hivatalos előzetesben egy másik Toyota sportkocsi, egy vadonatúj GR86 is feltűnik, de csak pillanatokra látható, ahogy egy hatalmas mágnes vonzásától átszakítja egy épület falait.

A Fast 9 nem az utolsó része lesz a Halálos iramban franchise-nak. Vin Diesel, a főszereplő karaktert (Dominik Torettót) alakító színész nemrég egy interjúban elárulta a The Associated Press-nek, hogy még két további részt terveznek, amelyek 2023-ban és 2024-ben kerülhetnek a mozikba.

„Minden történet megérdemli, hogy méltó módon érjen véget. Tudom, hogy sokan azt érzik, hogy nem kéne befejeződnie, de szerintem minden jó dolognak véget kell érnie egyszer. Megvan az okunk arra, hogy elkészítsük a finálét. Szerintem ez a franchise megérdemli, mert a semmiből nőtt ilyen nagyra. Olyan magasságokba emelte a világ ezt az esélytelennek tartott szériát, hogy már túlszárnyalja az összes korábbi mozis franchise-t is. De a mi franchise-unknak lelke van, amelynek lassan pihennie kell” – nyilatkozta a színész, aki a szereplők közül egyedüliként minden részben szerepelt.

Bár a legnagyobb piacokon még nem került mozikba a kilencedik rész, Dél-Koreában, Hong Kongban és néhány egyéb országban már május óta látható, és ezeken a helyeken tekintélyes, 280 millió dolláros bevételt termelt szűk egy hónap alatt, ami már bőven fedezi a gyártási költségeket.

Justin Lin, a Fast 9 rendezője nem mondható kezdő iparosnak a Halálos iramban univerzumban, ugyanis ez már az ötödik filmje a szériában, és a tízedik, valamint a befejező, 11. részt is ő fogja rendezni.

„Összegyűltünk, és Vin azt mondta, hogy »szerintem már el kellene gondolkodnunk a saga befejezésén« – nyilatkozta Lin egy friss interjúban. „Ez a kilencedik rész nagyjából az utolsó fejezet első filmjének tekinthető. Mindent újraalakítunk, de a következő két résznek le kell zárnia ezt a hihetetlen utazást a karakterek számára” – tette hozzá.

Érdemes hozzáfűzni, hogy bár a fősodorhoz tartozó filmek tényleg befejeződnek majd a 11. rész után, de a 2019-es Hobbs & Show-hoz hasonló úgynevezett spin-offok továbbra is várhatók, a következőben például a Letty-t alakító Michelle Rodriguez lesz a főszereplő.

FotókToyota, Universal Pictures

További hírek a borzalomról >>>