Ideiglenes útvonalak lesznek a gyalogosoknak és a bicikliseknek a Lánchíd környékén

    Ideiglenes vagy alternatív útvonalakat alakítanak ki a gyalogosok és a biciklisek számára a Lánchíd lezárása miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

    A közleményben emlékeztettek, jövő szerdától lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat. Ettől az időponttól kezdve a gépjárművek és a BKK járatai mellett a kerékpárral közlekedők sem tudják használni a dunai átkelőt. Mivel a híd járdáit már március 17-én lezárták, ezért gyalog már most sem lehet átkelni a Lánchídon.


    A gépjármű- és kerékpárforgalom 2022 végén használhatja újra a hidat, a járdákon pedig 2023-ban lehet legközelebb sétálni tették hozzá.


     Azok számára, akik a budai rakparton szeretnének biciklizni, egy alternatív útvonalat jelölnek ki június 16-tól a Batthyány tér (Vám utca) és a Döbrentei tér között.


    A párhuzamos utcákhoz a legegyszerűbben a hídfőktől távolabb, a Döbrentei térnél és a Vám utcánál lehet majd átjutni kerékpárral – írták.


    Úgy folytatták, hogy akik a hídfőhöz közelebb szeretnének a Duna-menti gyalog- és kerékpárútról letérni, a Halász utcánál és közvetlenül a hídfő északi és déli oldalán is lesz erre lehetőségük


     A pesti oldalon a kerékpározók a gépjárműforgalommal együtt haladhatnak a Széchenyi téren, ahol szintén jelentősen csökkenni fog a gépjármű forgalom – fűzték hozzá.


    A budai oldalon a Lánchíd alatti kis alagutat a gyalogosok sem használhatják június 16-tól, ezért egy ideiglenes gyalogos útvonalat alakítanak ki számukra a körforgalom és a munkaterület között.


     A Lánchíd pesti hídfőjénél is lezárják a gyalogos alagutat, azonban itt nem lesz kijelölt gyalogos útvonal. Akik erre sétálnak azok a Széchenyi tér megkerülésével érhetik el úti céljukat – közölte a BKK.