A Williams magyar mérnöke szerint jók az alapok a csapatnál

    Minden előzetes tervet sikerült megvalósítani a háromnapos bahreini teszt során és az azt megelőző hetekben a Forma-1-es Williams istállónál Jánvári Zsolt, a csapat rendszertechnikusa szerint.

    A magyar szakember az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, reményei szerint jó alapot sikerült megteremteniük ahhoz, hogy az idei évre tervezett fejlesztéseket végrehajtsák.


    “A szezon előtti tesztelésen nekünk, mint az éjszakai műszak tagjainak, elsősorban az volt a feladatunk, hogy mindent előkészítsünk a nappal dolgozó csapattagok számára” – árulta el Jánvári, hozzátéve, hogy javarészt megbízhatósági teszteket végeztek el Bahreinben.


    “Rengeteg hőmérsékletmérési feladatunk volt, a versenyautó különböző pontjaira összesen 164 szenzort szereltünk fel, aztán ezeket mindennap máshová kellett áthelyeznünk” – mondta a rendszertechnikus, hozzátéve, hogy számos más mérést is végeztek, így többek között a fékek kopását vagy a féknyomást is folyamatosan mérniük kellett. “A mi feladatunk az is, hogy előzetesen mindent leteszteljünk az autón, amelyet állványra állítunk a garázsban, aztán beindítjuk, és a DRS-től a >>>