A Közbeszerzési Hatóság szerint a BKV csak felhívásra szolgáltatott adatot

    A Közbeszerzési Hatóság közlése szerint a BKV Zrt. csak a felhívására szolgáltatott adatot, önálló bejelentést nem tett a buszbérlés ügyében.

    Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Közbeszerzési Hatóság azt írta: a BKV által használt alacsonypadlós csuklós autóbuszok bérlésére indított közbeszerzési eljárással és az azzal összefüggő szerződéssel kapcsolatban már november 26-án hatósági ellenőrzést indítottak, mert észlelték “az eljárással, illetve a szerződés teljesítésével kapcsolatos ellentmondásokat”.


    “Az ellenőrzési eljárás folyamatban van, a hatóság felhívása alapján a BKV Zrt. és a nyertes ajánlattevő jelenleg adatot szolgáltat. A BKV Zrt. nem önként, csupán a Közbeszerzési Hatóság felhívására szolgáltatott adatot az eljárással kapcsolatban, és ezen adatszolgáltatás keretében adott tájékoztatást az általa súlyosnak minősített szerződésszegésről” – áll a közleményben.


    Tudatták: a BKV Zrt. tájékoztatta a hatóságot a súlyos szerződésszegésről, annak körülményeiről, és ennek eredményeként a szerződés felmondásáról.


    Hangsúlyozták, hogy a BKV az üggyel kapcsolatban önkéntes bejelentést nem tett a hatóságnak, az ezzel összefüggésben közzétett információk félrevezetők.


     A hatóság teljeskörűen kivizsgálja a közbeszerzési eljárással és annak eredményeként kötött szerződés teljesítésével kapcsolatos körülményeket. Jelenleg “a releváns adatok” összegyűjtése, feldolgozása, valóságtartalmuk vizsgálata folyik. Az ellenőrzés célja a közbeszerzési jogszabálysértés feltárása – írták a közleményben, hozzátéve, a begyűjtött információk “rendelkezésre állása” esetén megteszik a szükséges intézkedéseket.