Láng Zsolt: “A főpolgármesternek most nagyon gyorsan buszokat kellene szereznie”

    Miután meghiúsult a BKV buszbérlése, Karácsony Gergely főpolgármesternek kellene más cégektől – létező opciók alapján – buszokat szereznie, nagyon gyorsan – mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

    Láng Zsolt azt mondta, a BKV egy offshore-hátterű céggel kötött szerződést buszbérlésre, de a vállalat nem tudta határidőre leszállítani a járműveket. Egy olyan cégről van szó, aminek a “háttértulajdonosa” az a Leisztinger Tamás, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársa – hívta fel a figyelmet.


    Hozzátette, márpedig a buszpótlás a fővárosiak egészsége szempontjából a járványhelyzetben elengedhetetlen, ezért követelik, hogy a főváros cselekedjen.


    A frakcióvezető felidézte, Karácsony Gergely a buszbérlés kapcsán azt közölte, hogy a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.
    Láng Zsolt szerint ez ellentmondásos, hiszen hogyan fizethet kötbért egy cég, amivel nem kötöttek szerződést.


    “Mi úgy tudjuk, hogy megkötötték a szerződést ezzel az offshore-hátterű céggel, és amikor a szerződést megkötötték, már pontosan lehetett tudni, hogy egy alkalmazottja van a cégnek, nincsenek buszai, nincsenek referenciái, és egy ciprusi cég van a háttérben” – hangsúlyozta a frakcióvezető.


    A politikus szerint az ügy kezelésén az látszik, hogy a főpolgármester nem mond igazat, és nem vizsgálta azt ki, valamint nem cselekszik, hogy megoldja.