Tovább terjeszkedik a Wizz Air az Egyesült Királyságban

     Tovább terjeszkedik a Wizz Air az Egyesült Királyságban, a cég brit leányvállalata Cardiff repülőtéren nyit új bázist, amely a negyedik lesz az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett – közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

    A közlemény szerint a légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Cardiffban, és kilenc új útvonallal bővíti hálózatát.


    A Wizz Air első walesi bázisa a cardiffi repülőtéren jelentős beruházás a régióban, több mint 40 közvetlen és több mint 250 közvetett munkahelyet teremt, Wales összekapcsolása kilenc népszerű üdülési célponttal pedig lendületet ad a helyi gazdaságnak azáltal, hogy a Cardiff Airport éves forgalmát több mint 350 000 utassal növeli – írják a közleményben.


    Hangsúlyozzák, a bejelentés a légitársaság közelmúltbeli terjeszkedési stratégiájának folytatását jelzi.
    A Cardiff repülőtérről közlekedő 9 új útvonalak elindításával a Wizz Air 11 brit repülőtérről immár 132 útvonalat üzemeltet.


    Owain Jones, a Wizz Air UK vezérigazgatója a közleményben elmondta, a walesi bővítés bekapcsolja a régiót a légiközlekedés vérkeringésébe.


    A Wizz Air diszkont légitársaság jelenleg 134 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a légitársaságot 40 millió utas választotta a 2020. március 31-ével végződő pénzügyi évben.


    A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik.