A BKV szerint jogszerű volt a közbeszerzési eljárás, de a szerződést felmondták

outlin_logo

     Jogszerű volt a hat használt autóbusz bérlése tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás, de a szerződést felmondták – tudatta a BKV szerdán közleményében az MTI-vel.

    A BKV Zrt. felügyelőbizottsága elvégezte a vizsgálatot a közbeszerzési eljárással kapcsolatban, és az eljárás dokumentumai alapján – amelyek a BKV honlapján is megtalálhatók – megállapították, hogy az eljárás előkészítése, illetve a közbeszerzési eljárás lefolytatása a hatályos közbeszerzési törvény és a végrehajtására vonatkozó rendeletek előírásainak, valamint a BKV Zrt. Társasági Beszerzési Szabályzatának megfelelően, az átláthatóság biztosításával történt – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.


    Rámutattak, a közbeszerzési törvény rendelkezése szerint a BKV köteles a legkedvezőbb ajánlatot adó gazdasági társasággal szerződést kötni.


    A nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. és a BKV Zrt. között október 30-án létrejött egyéves, határozott idejű szerződés felmondása azonban megtörtént, a szerződés hatályát veszti, a BKV nem köt több szerződést a céggel – közölte a BKV.


    A közlemény szerint intézkedtek továbbá a CR-Facilities részéről esedékes meghiúsulási kötbér december 1-jén történő átutalásáról a felmondott szerződésben meghatározott mértékben.


    A BKV a zavartalan közösségi közlekedés biztosításához szükséges többletkapacitást más módon biztosítja – közölték.