Hihetetlennek tűnik, de az MSZP épeszű kezdeményezésbe kezdett! “Támogassa a parlament az engedély nélküli járművezetés bűncselekménnyé nyilvánítását!”

    A parlament támogatását kérte a szocialista Molnár Zsolt ahhoz a javaslatához, amely szabálysértés helyett bűncselekményként javasolja meghatározni az engedély nélküli járművezetést.

    Az országgyűlési képviselő Budapesten, az Astoriánál tartott, az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, elfogadhatatlan, hogy rendszeresen előfordulnak olyan balesetek, amelyet jogosítvánnyal nem rendelkező, vagy a járművezetéstől kifejezetten eltiltott emberek okoznak.


    Hozzátette: azért kezdeményezte az engedély nélküli járművezetés bűncselekménnyé nyilvánítását november elején, hogy nagyobb legyen a visszatartó erő.


    Jelenleg a szabálysértési bírság kifizetésével mentesülnek a következmények alól azok, akik jogosítvány nélkül vezetnek – részletezte.


    Molnár Zsolt azt kérte a parlamenti képviselőktől, hogy a politikai vitákat félre téve, az emberéletek, a családok védelme érdekében, támogassák a törvényjavaslat elfogadását.


    Halálos baleset történt november 1-jén a fővárosi Károly körúton, az Astoria közelében. Villanyoszlopnak csapódott egy autó, amelynek 17 éves, jogosítvány nélküli sofőrje a helyszínen meghalt. A jármű 14 éves utasa életveszélyes sérüléseket szerzett.