Sziszi szerint a bajor vállalatok fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság fejlődésében

    A bajor vállalatok nagyon fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság fejlődésében – emlékeztetett a Nürnbergben tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

    Eddig “146 nagy bajor vállalat összesen több mint 1800 milliárd forintnyi beruházást hozott már Magyarországra, és jóval több mint 50 ezer magyar ember és család számára biztosítják a kiszámítható megélhetést” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.
    Az Audi, a BMW, a Knorr-Bremse vagy a Siemens olyan vállalatok, amelyek alapvetően meghatározzák a magyar gazdaság teljesítményét – magyarázta a tárcavezető.


    Egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása minél gyorsabban megtörténjen, és modern, tudásorientált gazdasággá alakulhasson át – tette hozzá.


    Szijjártó Péter rámutatott, hogy a bajor vállalatok a koronavírus-járvány jelentette nehézségek ellenére kiálltak Magyarország mellett, és a munkanélküliség elleni küzdelem finanszírozása mellett döntöttek.


    A magyar kormány munkahelyek megvédését célzó, beruházó vállalatokat támogató politikájának köszönhetően tizenhárom bajor vállalat kötelezte el magát újabb beruházások mellett Magyarországon – jegyezte meg a miniszter. Ezek a cégek rövid időn belül nyolcmilliárd forintnyi beruházást hajtanak végre, amellyel több ezer munkahelyet védenek meg – fűzte hozzá.


    Szijjártó Péter kiemelte: a hatékonyság jegyében nagy verseny zajlik a kapacitások újraelosztásáért, és a magyar-bajor együttműködés mindkét fél gazdaságát az új világgazdasági korszak nyerteseivé teheti.