A harmadára csökkent a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma

    Az idei első nyolc hónapban a harmadára csökkent a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte kedden a Ziarul Financiar című román napilap.

    A gazdasági-pénzügyi újság a bukaresti repülőtereket kezelő állami vállalat adatait ismertetve azt írta: augusztusig 3,369 millió utas használta a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőteret. Tavaly ugyanebben az időszakban 9,837 millió utast szolgált ki a légikikötő, ami azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében 65,7 százalékkal csökkent az utasszám.


    Tavaly átlagosan több mint 1 millió utas használta havonta a bukaresti repülőteret, az idén márciusban azonban 440 ezerre csökkent az utasok száma, majd áprilisban és májusban alig 19 ezer, illetve 26 ezer utast jegyeztek. Júliusban 340 ezerre nőtt az utasok száma, augusztusban pedig 426 ezerre, így a létesítmény üzemeltetői abban bíznak, hogy lassan ismét beindulhat a légi közlekedés.


    Tavaly 6 százalékkal nőtt a bukaresti Henri Coanda-Otopeni repülőtér utasforgalma az előző évhez mérten, a légikikötő 14,7 millió utast szolgált ki.