Pénz helyett jégkrémmel és pudinggal segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft.

Jégkrémet oszthat a hátrányos helyzetű gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy cég felajánlásának köszönhetően, a teherautónyi adományt hétfőn vették át a szervezet képviselői Budapesten.

    A Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. adománya egy teherautónyi, azaz mintegy 10 ezer fagylaltot és egy raklapnyi pudingkészítményt tartalmaz, az összadomány értéke több mint 5,5 millió forint – mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az adomány hétfői átadásán Budapesten. A szállítmányt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek, s a jelenlegi helyzetben ez az adomány nemcsak édességet jelent számukra, hanem a társadalom odafigyelését is – fűzte hozzá.


    A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a családok támogatására, a családtámogatások köre folyamatosan bővül, a magyar családok mintegy két és félszer több támogatást kapnak, mint 2010-ben. További segítséget jelent, hogy szeptembertől a nappali tagozatos diákok ingyenesen kapták meg a tankönyveket.


    Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, amely – mint mondta – minél szélesebb kört érint, annál sikeresebb. A parlamenti államtitkár emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban az egész ország megmozdult, a járványhelyzetben cégek és csoportok tettek >>>