Mindössze 561 ezeren nézték a világ egyik legrasszistább sporteseményét a kö(s)ztévén

Kiemelkedő nézettséget produkált a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj, melyet 561 ezren néztek végig az M4 Sporton.

    A csatorna közleménye szerint ez a verseny volt eddig az év legnézettebb eseménye az M4-en. A mogyoródi eseményt a televíziót nézők 20,9 százaléka választotta vasárnap délután és összesen 812 ezren voltak olyanok, akik legalább egy percre bekapcsolódtak a közvetítésbe.


    A hétvégén nem csupán az F1-es verseny érdekelte a nézőket, az F2 és az F3 közvetítései is népszerűek voltak a hétvégén az ötödik születésnapját ünneplő közszolgálati sportcsatorna műsorán.


    A szombati Forma-1-es szabadedzést 136 ezren követték, ami 7,5 százalékos közönségarány, míg az időmérő edzés 287 ezer nézővel, 12,6 százalékos közönségarányt ért el, amivel mindkettő piacvezető lett a teljes népesség körében. Vasárnap is az M4 Sportra kapcsolt a közönség nagy része: a 11.06-kor kezdődött Forma-2-es közvetítés több, mint 100 ezer nézőt, a tévéző közönség 5,3 százalékát ültette a képernyő elé.


    A közszolgálati sportcsatorna szerda este 19 órától a Sepsi-FCSB Román Kupa-döntőt közvetíti élőben.


    Szeptember 12-től új csatornával bővül a közmédia kínálata, hétvégente 14-22 óra között az M4 Sport+ jelentkezik a Duna Worldön.

Joggal vallhatjuk a világ egyik legrasszistább sporteseményének a Forma-1-et, elvégre rendszeresen az egyetlen feleke versenyzőt üldözi a többi (nem fekete) pilóta.
Ennél csak a sakk, vagy a dáma (malom, stb.). rasszistább – ahol ugye fekete és fehér bábuk harcolnak egymással.