Befejeződött az 1-es utasmóló építése a ferihegyi repülőtéren

   Befejeződött a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a régi fapados beszállító csarnok helyén épült 1-es utasmóló kivitelezése.

    A repülőteret üzemeltető Budapest Airport keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az építési munkálatokkal határidőre elkészültek, az utasforgalom a használatba vételi engedély kiadása után indulhat el.


    A beruházás 11,5 milliárd forintba került, amelyet az üzemeltető teljes mértékben saját forrásból fedezett, az építés tavaly júliusban indult, az első ütemet idén januárban adták át.


    A 120 méter hosszú 1-es móló szervesen kapcsolódik a 2A terminálhoz, a korábbihoz képest zárt folyosón keresztül közelíthető meg, nyolc gyalogos beszállító kapuja közvetlenül a repülőgép-állóhelyekre nyílik, ami zökkenőmentes, kényelmes beszállást tesz lehetővé, másik hat kaputól buszok szállítják majd az utasokat az épülettől távolabb parkoló repülőgépekhez.


    A központi csarnokban pihenő- és várótér, étel- és italvásárlási lehetőség, 3 nagy kapacitású, akadálymentes mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is épült.