A koronavírus elleni védekezés világhírű hőse látogatást tett a győri járműgyártásban

A mai naptól (SIC) az Audi Hungaria motor- és járműgyártása ismét a megszokott műszakrendben termel. A járműgyár három műszakra való átállása alkalmából a mai napon Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter kíséretében látogatást tett a járműszereldében. Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke mutatta be a miniszterelnöknek az győri Audi modellek, az Audi A3 Cabriolet, Q3, Q3 Sportback, valamint a TT Coupé és Roadster, gyártási folyamatát. A gyárlátogatás során a miniszterelnök megismerhette a meghozott biztonsági intézkedéseket, amelyeket a vállalat munkatársai egészségének védelme érdekében vezetett be.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Fő célkitűzésünk volt, hogy amilyen hamar lehetséges, visszatérjünk a normális kerékvágásba, biztosítsuk munkatársaink egészségének védelmét, és ismét a megszokott műszakrend szerint termeljünk. Szeretném kifejezni köszönetemet az Audi Hungaria csapatának elkötelezettségükért és rugalmasságukért. A folyamatosan változó helyzet továbbra is nagy kihívást jelent számunkra, amely rendkívül megfontolt lépéseket követel meg tőlünk. Az Audi Hungaria egyik erőssége, hogy rugalmasan képes reagálni az változó keretfeltételekre. Nagyra értékeljük a magyar kormány szerepvállalását, hogy számos intézkedéssel aktívan elősegíti a gazdaság újraindítását.“

Az Audi Hungaria április közepén indította újra gyártósorait, első lépésben egy műszakban, majd a vállalat fokozatosan futtatta fel termelését. A vállalat a termelési szünet alatt a munkatársai egészségének védelme érdekében vírusbiztossá alakította át munkahelyeit.