A közösségi tervezést segítő honlapot indított a főváros

    Új honlapot hozott létre a fővárosi önkormányzat azzal a céllal, hogy ott bárki elmondhassa, szerinte minek és milyen irányba kellene a leginkább fejlődnie Budapesten – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

    Az its2027.budapest.hu oldalon az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) tervezési folyamatáról lehet tájékozódni, valamint kérdőívek kitöltésével be lehet csatlakozni a tervezésbe – olvasható a közleményben.


    Azt írták, a közös munkában bárki részt vehet, és olyan fontos témákban mondhat véleményt, mint például a Duna partjainak szorosabb kapcsolódása a városhoz, a tömegturizmus problémáinak kezelése vagy akár új közparkok létesítése.


    A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: Budapest fejlesztésének alapja a különböző szektorok közötti együttműködés, egy digitális részvételi platformon történő közös munka lesz. Az okosváros-módszertant alkalmazva a fővárosi tervek kidolgozásakor a koordinátorirodák kapcsolatot teremtenek a projektek érintettjei között, akik egy erre a célra létrejött digitális térben, később pedig párhuzamosan, szakági tematikus munkacsoportokban – például lakhatás, klímavédelem, közlekedés – fogalmazhatják meg véleményüket, céljaikat, elvárásaikat a fejlesztésekkel kapcsolatban.


    “Az újonnan választott városvezetés elkötelezett egy élhető, zöld, versenyképes és szolidáris Budapest mellett, ahol a városlakók, civil és szakmai szervezetek is aktívan beleszólhatnak a városfejlesztés ügyeibe, és részt vehetnek a tervezési folyamatokban. Fontos tehát, hogy minél többen elmondják véleményüket, javaslatukat a város jövőjével kapcsolatban” – áll a közleményben.


    Közölték, a fővárosi önkormányzat a smartbp@budapest.hu email-címre is várja az ötleteket, véleményeket, javaslatokat.


    Az ITS Budapest 2027 stratégiát a tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés 2021 februárjában fogadhatja majd el – olvasható az its2027.budapest.hu oldalon.