Bentlakásos szociális intézményeket támogat a Hankook Tire

Az újtípusú koronavírus elleni küzdelemben kifejezetten nagy szerepet kap az élettér alapos fertőtlenítése, a személyi higiénés előírások fokozott betartása. Az olyan zárt közösségek, mint a bentlakásos szociális intézmények, kedvező táptalajai lehetnek a vírusnak, így esetükben kifejezetten nagy szerepet kap a rendszeres takarítás, a higiénia. A Hankook Tire a koronavírus elleni védekezés megkönnyítése érdekében fertőtlenítő- és takarítószerekkel segítette Dunaújváros több szociális intézményét is.

A járványhelyzet miatt megváltozott körülmények komoly megpróbáltatások elé állítják az egészségügyi és szociális intézményeket. A koronavírus okozta megbetegedésnek azok a bentlakásos szociális intézmények vannak legjobban kiszolgáltatva, ahol idős, gyenge immunrendszerű vagy halmozottan sérült, akár több krónikus betegséggel is küzdő emberek élnek. Ezért a Hankook úgy döntött, ezúttal dunaújvárosi szociális intézmények számára adományoz összesen mintegy 500.000 forint értékű, különféle fertőtlenítő- és takarítószereket, higiénés termékeket tartalmazó csomagokat.

A támogatottak között van a Családok Átmeneti Otthon, ahol olyan szülők és gyermekeik élnek ideiglenesen, akik hátrányos szociális vagy anyagi helyzetük, esetleg egy hirtelen jött krízisállapot miatt rászorulnak erre. Nagyobb mennyiségben kap takarítószert az Egyesített Szociális Intézmény és Árpádházi Szent Erzsébet Idősek Otthonai (ESZI) mind a négy tagintézménye, hiszen az idős, legyengült betegek jelentik a legnagyobb rizikófaktort az új típusú koronavírussal szemben. Végül a vállalat támogatja a Jószolgálati Otthon Közalapítványt. Gondozóházának lakói zömmel halmozottan sérült, fogyatékkal élő felnőttek, közülük sokan már idősek és fogyatékosságuk mellett több más alapbetegségük is van, így ők is jelentős veszélynek vannak kitéve ebben a járványos időszakban.

Az adomány kapcsán Hedericsné Boros Julianna, az ESZI egyik vezető ápolója elmondta, idősotthonaik személyzete különösen nagy figyelmet fordított a takarításra a járvány alatt, így a megszokottnál jelentősen több tisztítószer fogyott az utóbbi hónapokban. „A nálunk élő idősek nem fogadhattak látogatókat a járvány alatt, naponta többször takarítottunk, a maszk és a kesztyű állandó viselését alapvető szabályként kezeltük. Mindent megtettünk, hogy ne gyűrűzzön be a vírus idősotthonaink falai közé, ez az adomány pedig segít abban, hogy a fokozott fertőtlenítés továbbra is zökkenőmentesen történhessen az ESZI-nél”– fogalmazott.

A csomagokat a vállalat június 11-én, csütörtökön délelőtt adta át a szervezetek telephelyein.