A Ford Petrányinál 62 munkavállaló megtartását segítette a munkahelyvédelmi bértámogatás

 A Petrányi Autó Kft. 13,6 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kidolgozott munkahelyvédelmi bértámogatásnak köszönhetően, a megítélt összeg 62 dolgozó állásának megőrzését segíti – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

    György László, hozzátette, hogy a kormány a munkahelyvédelmi bértámogatással már több mint 150 ezer munkahely megőrzéséhez járult hozzá. A támogatást igénylő vállalkozások 95 százaléka mikro-, kis- és közepes vállalkozás.


    Kiemelte: a kormány már az akcióterv kialakításánál nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy az a nagyvállalatok mellett a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak is segítséget nyújtson.          

    
    Andrási Péter, a Petrányi Autó Kft. cégvezetője elmondta, a társaság 25 éve van jelen Magyarország az autóforgalmazás területén. Új autókat – csak Fordot – és használtakat is értékesítenek, ezen felül egyebek mellett szervíz szolgáltatást is nyújtanak.


    Közölte, a társaságnak sokat jelent az állami támogatás, mert a 13,6 millió forint három hónapon keresztül 8 dolgozó bérét fedezi.


    Hozzátette, hogy a 2019-es évet 26,776 milliárd forintos árbevétellel zárták, és az idei első két hónap is “jól teljesített”, a koronavírus-járvány megjelenése óta azonban a flottás és a magánszemélyes vásárlásoknál is drasztikus visszaesést tapasztaltak.