Vigyázzunk magunkra utazás közben is

– Péterfy Bori mutatja, hogyan

A Budapesti Közlekedési Központ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minden rendelkezésre álló kommunikációs felületén bemutassa a közösségi közlekedés biztonságos használatához kapcsolódó ajánlásait, és a járványhelyzet miatt bevezetett kötelező előírásokat is. A társaság közösségi felületein megjelent friss videóban most Péterfy Bori énekesnő, színésznő nyújt segítséget abban, milyen szabályokat kell, illetve érdemes betartani, hogy megőrizzük egészségünket.

Péterfy Bori családanyaként is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a közösségi közlekedés használatakor minden szükséges óvintézkedést megtegyen. A járványveszély idején különösen fontos, hogy vigyázzunk magunkra, mert így tudunk vigyázni egymásra is. Bori a videóban beszél azokról az intézkedésekről, amelyeket a BKK és a fővárosi közlekedési szolgáltatók a biztonságos utazás érdekében vezettek be az elmúlt időszakban:

  • a 100 forintos havidíjért igénybe vehető MOL Bubi közbringarendszerről;
  • a biztonságos kerékpáros közlekedést lehetővé tévő új bringautakról a Villányi úton, a Nagykörúton, az Üllői úton, a Tétényi úton és a Bartók Béla úton;
  • az autóbuszok és a trolibuszok felszállási rendjéről és a járművek elejének lekordonozásáról;
  • az orrot és a szájat eltakaró maszk, sál vagy kendő kötelező viseléséről.

További információk, járványügyi intézkedések a közösségi közlekedésben: koronavirus.bkk.hu.

A videó elérhetőségei: