Az Opel Szentgotthard fokozatosan és biztonságosan újraindítja a gyártást

 • Az újraindulást megelőzően megerősített egészségvédelmi intézkedéseket vezettek be a szakszervezetek és az Üzemi Tanács támogatásával.
 • Az intézkedések független auditáláson estek át a PSA csoport összes telephelyén.
 • A termelés fokozatosan és biztonságosan kerül újrandításra, az értékesítési folyamatok által vezérelve.

„Munkavállalóink egészségének és vállalatcsoportunk gazdasági helyzetének védelme továbbra is a két fő alapelv működésünk irányításában. A megerősített egészségvédelmi intézkedésekről szóló protokollunk magas szintű védelmet kínál munkatársaink számára, és ez az első feltétele a gyártóüzemünk újraindításának. Emelett a gyártás alakulását a kereskedelmi tevékenység, és eladások befolyásolják. Fokozatosan és biztonságosan újraindítottuk ipari gyártórendszerünket az ügyfelek által elvárt autók gyártására. Ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit”jelentette ki Yann Vincent, a PSA csoport gyártásért felelős alelnöke.

A szentgotthárdi motorgyár termelésének szüneteltetését követően megerősített egészségügyi protokollt vezettünk be a szakszolgálatok támogatásával, valamint szoros együttműködésben a szakszervezetekkel és az Üzemi Tanáccsal. Ennek a rendszernek az április 7-én elvégzett auditálását követően készen állunk arra, hogy 2020. május 13-ával kezdődően fokozatosan és biztonságosan folytassuk a 3 hengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártását” – nyilatkozta Grzegorz Buchal gyárigazgató.

A Covid-19 vírus okozta egészségügyi válság kezdete óta a PSA csoport prioritása a munkatársak egészségének védelme és a vállalat fenntarthatóságának biztosítása volt. A gyártás szüneteltetése alatt a PSA csoport megerősített egészségügyi intézkedéseket vezetett be (1), amelyeket az egyes telephelyekhez igazítottak. A szakszolgálatokkal közösen összeállított egészségvédelmi protokollt széles körben megosztották a munkavállalói képviseletekkel, és rendszeres ellenőrzéseknek vetették alá. Ezen kívül úgynevezett „protokoll referenseket” is megbíztak, akik felelnek az intézkedések alkalmazásának napi szintű ellenőrzéséért és szükség esetén a javító intézkedések végrehajtásáért.

A termelés fokozatos és biztonságos újraindítására ezekben a hetekben kerül sor a vállalatcsoporton belül. A termelés részleges újbóli indításának első hulláma, május 4. és 11. között kezdődött figyelembe véve a kereskedelmi tevékenységek beindulását.

Ezzel a fokozatos és felelősségteljes megközelítéssel a PSA csoport kompromisszumok nélkül cselekszik a munkavállalói és az ügyfelei védelmének érdekében miközben biztosítja a vállalat fenntarthatóságát.

 1. Bevezetett intézkedések többek között:
 • Egyéni testhőmérséklet ellenőrzése, tünetek dokumentálása.
 • Maszkok és alkoholos fertőtlenítő szerek biztosítása.
 • Védőszemüveg vagy védőpajzs viselete a munkahelyen.
 • Biztonságos távolság betartása a munkahelyen, beleértve a pihenőhelyeket és a padlójelöléssel ellátott közlekedőket is.
 • Ajtók nyitva tartása a kilincsek érintésének elkerülése végett (kivéve a tűzvédelmi ajtókat)
 • A szerszámok és a munkafelületek gyakori tisztítása
 • Várakozási idő a beszállított termelési anyagok felhasználását megelőzően.
 • A műszakváltások szabályainak módosítása az átfedések elkerülése érdekében.
 • Egyéni közlekedés a munkába, amennyiben ez lehetséges. Maszkok használata és előre meghatározott ültetési szabályok az utazás során.