Ismét lezárják hétvégére a Margitszigetet

A koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester az április 25-26-i hétvégére is elrendelte a Margitsziget lezárását. A rendelkezéshez kapcsolódóan szombaton és vasárnap módosul a 26-os, a 34-es, a 106-os autóbusz, valamint a 4-es és a 6-os villamos közlekedése.

A budapestiek védelme érdekében 2020. április 25-én, szombaton és 26-án, vasárnap 9:00 és 20:00 között lezárják a Margitszigetet. A lezárás idején a Margitszigetet is érintő járatok közlekedése ebben az időszakban az alábbiak szerint módosul:

  • a 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóban, csak lassítva áthalad;
  • a 26-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik;
  • a 34-es és a 106-os autóbusz pedig nem áll meg a Margitsziget / Árpád híd megállóban.

Óbudán – szintén járványügyi okokból – a hétvégére lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. Ezeken a helyeken emiatt egyáltalán nem lehet majd belépni, de kutyát sétáltatni is tilos lesz. A VIII. kerületben a Teleki téri, a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkok és a FiDo park lezárását rendelte el a kerület polgármestere.

A fővárosban utazókat arra kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek. Utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. A weben a futar.bkk.hu címen, emellett iOS és androidos mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR-ban beállíthatjuk, hogy a leggyorsabb, a legkevesebb átszállást, vagy a legkevesebb sétát igénylő utazási módot ajánlja fel, továbbá MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.