Ingyen visznek ingyen ebédet a bécsi fiákeresek

A vírushelyzet miatt Bécsből is eltűntek egy időre a turisták, aminek következtében számos fiákeres utas nélkül maradt. Azért, hogy hasznossá tegye magát, profilt váltott és ételt szállít az időseknek.  

http://gasztroll.hu/

Aki járt már Bécsben, az tudja, hogy a belváros egyik színfoltja a városnézés lovas fogattal. Mivel azonban egy darabig még biztosan elmaradnak a vendégek az osztrák fővárosból, a fiákeresek sem akarják haszontalanul tölteni ezt az időt, ezért az Intercontinental hotellel karöltve ételszállításba fogtak.

A kezdeményezés a szálloda tulajdonosától, Michael Trojnertől származik. Az ételeket a jelenleg zárva tartó hotel konyháján készítik, és mindig előző nap délután öt óráig rendelhetik meg a 3. kerületben lakó rászorulók. A szálloda napi 250, kétfogásos, ingyen ételcsomagot készít az arra igényt tartó időseknek, akiknek jelenleg nem ajánlott otthonaikat elhagyni. A hotel honlapján napi menüből lehet választani, a vegetáriánus és húsos ételek kedvelői egyaránt megtalálják a kedvükre valót, az ebéd mellé pedig mindenki kap egy ajándék Kronen Zeitung újságot is.

„Az Intercontinental Bécs már több mint ötven éve működik és a város színfoltja, része. Számunkra természetes cselekedet a segítés” – jelentette ki Brigitte Trattner (a fenti képen), a hotel igazgatója. Az ételcsomagokat önkéntesek szállítják ki, biciklivel, autóval, vagy éppen fiákerrel. Egy lovas kocsi naponta átlagosan tizenöt címre jut el, a hajtón kívül egy önkéntessel, aki a csomagokat átadja a megrendelőnek. A bécsiek kedvencei a városhoz szervesen tartozó fiákerek, nem szokatlan a számukra a jótékonysági vállalás. A kezdeményezés egyelőre április 13-ig tart, ám igény esetén meghosszabbítható.

Az Intercontinental szálloda mellett az akcióban együttműködik még a bécsi fiákeresek egyesülete, a Caritas egyesület sok önkéntese, az Osztrák Logisztikai Szövetség elnöke, a német gb consite, mely az útvonal-tervező szoftverét bocsátotta ingyen rendelkezésre; az osztrák Mjam hátizsákokkal segített, a Taxi 40100 az önkéntesek fuvarozásában segít.