A Ford 15 személygépkocsit bocsát segélyszervezetek rendelkezésére

A Koronavírus járvány Magyarországot is elérte, és a járvány számos területen okoz nehézségeket. A veszélyhelyzet leküzdésére több vállalt fogott össze a magyarországi humanitárius szervezetekkel, segítséget ajánlva a krízis elhárításában. A Ford Magyarország azon a területen segít, mely a szakterülete. 15 személyautó és személyszállító kisbusz használatba adását ajánlotta fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely szervezet a legnagyobb segélyszervezetekkel együttműködésben juttatja el a gépjárműveket azokra a területekre, ahol leginkább szükség van rájuk.

Így a Ford Magyarország által felajánlott Focusok, Kugák, Mondeok és Tourneo Custom kisbuszok a Magyar Vöröskereszt, Katolikus Karitász, Ökomenikus Segélyszervezet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, és a Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Szent László Kórház használatába kerülnek, hogy segítsék a szervezetek logisztikai, szállítási feladatait.

„Nehéz idők járnak Magyarországra és az egész világra. Eljött a cselekvés és az együttműködés ideje. Több iparág összekapcsolásával komoly segítséget nyújthatunk a rászorulók és a válsághelyzet élvonalában küzdő emberek számára,” nyilatkozta Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. „A Ford elkötelezetten lép fel e helyzetben – ahogy az már máskor is előfordult cégünk 117 éves története során. Büszkék vagyunk arra, hogy a Ford világszerte segítő kezet nyújt a világjárvány idején” – Tette hozzá Szabó Attila – „A Ford Motor Company egyik michigani gyártóüzemében április elején kezdte meg a Levegőszűrős Légzőkészülékek (PAPR) nagy sorozatú gyártását, és plymouthi üzemében hetente több mint 100.000 darab műanyag arcvédő pajzsot szerel össze. A Ford Angliában az Airbus-szal és a Rolls-Royce-szal közösen szintén levegőszűrő készülékek fejlesztésén dolgozik, és több európai országban a Ford Magyarországhoz hasonlóan számos személygépkocsit és haszonjárművet ajánlottunk fel a vírus elleni küzdő szervezetek mobilitásának biztosítására.”

A Ford által felajánlott gépjárművek a márciusban meghirdetett veszélyhelyzet visszavonásáig állnak majd a kórházak és a karitatív szervezetek szolgálatában, segítve elsődlegesen az egészségügyi személyzetet, illetve a kórházak és karitatív szervezetek bármely, a veszélyhelyzettel összefüggő feladatának ellátását.