Virtuális bajnokságot indít Michelisz Norbert, fődíj egy valódi versenyzési lehetőség

    Virtuális bajnokságot indít Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi győztese és csapata, a M1RA, a sorozat győztese pedig egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőséget kap egy hazai, vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben.

    A M1RA honlapján olvasható pénteki közlemény szerint a Hungaroring E-sport Bajnokság névre keresztelt sorozatban ingyenesen részt vehet bármelyik határon belül vagy kívül élő magyar.

https://www.facebook.com/michelisz.norbert/videos/513072232714486/?__xts__[0]=68.ARCRrSN6rUbtkXwo7Lu4tIr_egf3uOqGFm-0o0x-EX4Ih32qaEsxiTJgUGTsmRXrmbfrMMAv_Ak4Fp1PCT7uVJhkFwMl1lQ1WZtrZYKvhiBsnccMPUdbwSyLpGTCQwpWguC7D8d3YOomvSASOut4L0i7qAo1OUBE20AHrmCBmIGh6_U6Iwx6eu6HzH1nhF3F5fbAKwtnEdQARksZkPvtREQkDYEkPte8WlsDR1NhjT7b6fcsAB_lCgupr6l4piHBiYOmhvA93J1LLpXYhGAllKH7a0B5uZqeum6-9-sx_Pb6gimzFh2fqnmHSxsp_Ei_eZyiFuNZOdGr3tl8rTZ87tzMNdYDkmzNDAHfoCQy1uiyVVA8lGOkxZNsFnVXWpY&__tn__=H-R


    Az online szezon öt fordulóból áll, az ezek során legtöbb pontot szerző öt versenyző pedig elméleti és fizikai felmérésen vehet részt a M1RA szervezésében, és közülük a Michelisz vezetésével meghozott szakmai döntés alapján a legfelkészültebb nyeri a fődíjat. A győztes jövőre úgy versenyezhet végig egy teljes idényt, hogy a költségeket a bajnokság támogatói állják.


    Az online sorozat április 13-án indul és június 21-én ér véget. Minden résztvevő a M1RA versenyautójának virtuális változatát vezetheti. A sorozatban kétszer a Hungaroringen, egyszer-egyszer pedig Monzában, a Nürburgringen, valamint Sepangban mérik össze tudásukat az indulók.


    “Tudom, hogy ma is sokan gyakorolnak otthon a számítógépen és álmodoznak, hogy egyszer talán kapnak egy lehetőséget, ezért most én szeretnék esélyt adni valakinek” – mondta Michelisz, aki maga is szimulátoros versenyzéssel kezdte a pályafutását. “Az e-sport kiváló terep, hogy megtaláljuk a tehetségeket, én pedig arra biztatok mindenkit, hogy tegyen próbát, mert az álmok valóra válhatnak”.